8 entry daha
  • 1 aylık yavru ayının anne babasını öldürenler değil ama cemal gülas insandır insan... doğa nasılsa öyledir onu bu şekilde kabul edip onunla yaşamayı göze almak gerekir diyendir. ne kaya tırmanışını spor olsun diye yapar ne de mağrada spor olsun diye dalış yapar, o arkasında ne olduğunu merak ettiği yerlere ulaşmak için yapar bütün bunları, engelleri aşıp görmek ve gördüklerini fotoğrafları ile anlatabilmek için. doğada yaşamı yaşayarak öğrenenlerdendir.

    anlattığı bir olay fazlasıyla dokunmuştur:
    doğayı öğretmek için aldığı ayı yavrusu o bunu yapmasaydı bir barınakta kafeslerde yaşayacaktı, tabi buna ne kadar yaşamak denirse. cemal gülas hergün ayı yavrusunu alıp ormada dağlarda onunla gezip ayının doğal ortamını tanımasını sağlamaya çalışıyor. ama asla ayının annesinin ona öğreteceklerini öğretemeyeceğini bilmenin acısını da içinde taşıyarak yapıyor bunu. bir ayının insanın bildiklerini bilemeyeceği gibi bir insanın da bir ayının bildiklerini bilmesi mümkün değildir çünkü.

    birgün akan bir dereden cemal gülas geçer ancak yavru ayı dener dener ve geçmeyi başaramaz ve bunun üzerine ağlamaya başlar, eve dönülür, daha sonra yavru ayı evden gizli gizli gidip aynı yeri defalarca geçmeyi dener kendi başına.. ve bunu başardığı gün cemal gülasın yanına gelir, onu aynı yere götürür ve dereyi geçmeyi başardığını cemal gülas'a gösterir. böyle bir canlının düşünemeyen ve öldürülebilir olduğunu kim iddia edebilir...
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap