5 entry daha
  • neredeyse 2 senelik merakli bir bekleyisin ardindan, dün gece sinemada izleme sansi buldugumuz filmdir. uzun süren bekleyisin ve zaten biliniyor olan bir hikayenin beyazperdeye nasil yansiyacağı sorusunun yarattigi yüksek beklenti ile gidilmistir. bundan sonrasını spoiler ibaresi altında anlatayım ki yanlış olmasın.

    --- spoiler ---
    ...ama ne yazik ki olusan yüksek beklenti filmin süresi altında ezilmistir. sonu belli bir film olduğunu hiç bilmesek adından zaten cıkartabiliyoruz. hikaye zaten ne oldu bu da oldu üzerine kurulacak bu da biliniyor. ama bilinmeyen 160 dakika boyunca ne kadarlik bir zaman dilimini izleyeceğimiz. bu bilinmezlikle baslayan film bitmek bilmiyor. sanki öyle bir durum olmus ki kitabın her sayfasını cekmeye kalkmislar. kıyamamıslar atmaya. film cok durgun. yani poz, bakislar, duruslar, konusmadan atla yapılan yolculuklar derken gercekten saatler geciyor. bunlari filmi kötülemek için söylemiyorum. film kötü değil. bir sorunu var, çok uzu olmasi. evet ne uzun filmler izledik ama bu uzunluk zamanın gecmeyisi üzerine sanki. hele hele o beklenen olay cereyan ettikten sonra öyle bir dönemece giriyor ki film. her sahne final gibi oluyor, bitmek bilmiyor. tamam simdi dediğiniz her karenin ardından bir yenisi geliyor. bir yerden sonra öyle bir hal alıyor ki(özellikle son yarım saat), biraz zorlasak kulakları kitabın cevrilen sayfalarının sesini duyacağız. kulak demisken, müzikler bir harika. gercekten cok güzel. anlatıcının sesi ile muhtesem bir uyum icinde filmin müzikleri. müzik, tablo gibi kareler ve anlatıcı sahhane bir üçlü olusturmus. bazen bir tabloya bakar gibi bazen bir belgesel izler gibi oluyorsunuz bir çok yerde.

    uzun lafin kisası, film gayet basarili. ama iste keske bu kadar uzun olmasaymıs. ve keske sinema dergileri filmi bu kadar yıldıza boğmasalarmıs. cünkü hangi dergiyi elimize alsak 5 üzerinden 5 yıldız hepsinde. bazi filmleri elestirirken kantarin topuzunu kaciran sinema elestirmenleri bazi filmler için ortalikta ne kantar birakiyor ne topuz.

    --- spoiler ---
207 entry daha
hesabın var mı? giriş yap