6 entry daha
  • devil may cry evrenindeki en karizma karakterdir hiç şüphesiz. efsanevi iblis sparda'nın yarı insan oğlu, dante'nin ikiz kardeşi, ağabeyidir ve karakter olarak ise dante'nin tam tersidir.

    annesinin ölümleri ile bu iki kardeşin yolları ayrılmıştır. vergil, annesini kurtaramamanın acısı ve annesinin kendisinin yerine dante'yi kurtarmasının verdiği nefretle, tek başına tamamen iblis tarafına yönelmiş ve hayatındaki tek amacı sınırsız güç elde etmek olmuştur. bunun için de herşeyi yapmak ve önüne çıkan herşeyi yoketmek üzerine yalnız bir hayat tercih etmiştir.

    vergil'in karakteri tamamen kesin çizgiler üzerine kurulmuştur, gri yoktur, kaygıya kararsızlığa özetle güçsüzlüğe yer açacak hiçbirşeye yer yoktur. bu yüzden insan yanını tamamen reddeder. aynı zamanda, kesin değişmeyen kuralları vardır. ateşli silahları sevmez, onursuz görür. yaralı rakibine saldırmaz, onunla tam güçle dövüşmek ister, iyileşmesini bekler. samuray onuru gibi bir felsefeye sahiptir savaş konusunda.

    vergil'in en büyük yardımcısı babasından yadigar kalan yamato adlı samuray kılıcıdır. bu iblis kılıç, var olan en keskin kılıçtır ve uzay-zamanı bile kesebilir. vergil bu şekilde portal açarak istediği yere gitmektedir. aynı zamanda, varlıkları özlerine ayırma özelliği vardır. vergil, bu kılıcı kendine saplayarak, insan ve iblis yanlarını iki ayrı varlık haline getirebilmiştir.

    dövüş tekniği ise yüksek hız, isabetlilik üzerinedir. hatta kimi saldırılarında o kadar hızlıdır ki, kılıcı kınından çıktığı görülmeden, rakibi onlarca kesik alır. genelde kılıcı kınından çekme (bkz: battoujutsu) tekniği kullanır.

    devil may cry 5 oyununda ise çok güzel bir müziği vardır, tavsiye edilir herkese:

    bury the light

    edit:imla
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap