27 entry daha
  • öncelikle yök hangi alandan 2020'de yurtdışına öğrenci gönderecek tabloda bulabilirsiniz:
    https://yyegm.meb.gov.tr/…0_ylsy_tercih_tablosu.pdf

    ilahiyattan sadece diyanet'e personel alıyor diğer alanların ne kadar önemli olduğunu incelerseniz görürsünüz.
    manipülatif bir başlık. lütfen kantarın topuzuna dikkat edin yazarken bilimsel olsun verileriniz ve yazdıklarınız. mantık hatalarına (safsata) sapmamak zordur ancak bu önemli bir sorumluluktur.
    sanki bu şahıs için devlet özel bir bütçe ayırıp onu belirli bir amaçla göndermiş gibi yazılmış. daha önce ylsy bursuna başvurduysanız sürecin nasıl olduğunu ve bütçenin ne olduğunu çok iyi bilirsiniz (ben başvurdum giremedim).
    ales puanı yüksekliğine göre sıralama yapılır ve kadro sayısına göre sanırım 10 katı kadar kişi mülakata çağırılır.
    kazananların gideceği ülkeye göre burs ücretleri sabittir. onu tl kuru ile çarpıp yüksek göstermek istemiş yazar bu da ilahiyat alanında olduğu için kendisine batmış. aynı miktar tüm ylsy burslusu ve o burs segmentinde giden öğrencilere verilir. eğer bilimsel ilerleme istiyorsanız öğrencilerinizin iyi okullarda okumasını sağlamanız gerekir bunun için harcanan para yatırımdır. her sene öncelikli alanlar seçilip ona göre yurtdışına öğrenci gönderiliyor.

    peşinen söylüyorum: burada mülakatın şeffaf olduğunu veya bu arkadaşın onu hakkettiğini savunmuyorum, bursun herkes için aynı olduğunu savunuyorum. isterseniz genetik alanında çalışıyor olun isterseniz ilahiyat alanında olsun. önemli bir uygulama olan ylsy gereklidir hatta zorunludur ona harcanan milyonlarca para değil milletvekili danışmanlarına verilen maaşlar daha çok batmalı.
270 entry daha
hesabın var mı? giriş yap