52 entry daha
  • bu etkinlikten sonra önder'e ne olduğunu tam olarak hala keşfedememiş olsak da o dönem konuyu takip ederek sayfalarına taşımış olan milliyet gazetesinden iki haber kupürünü aşağıya bırakıyorum..

    ilki, önder new york'a doğru yola çıkmadan hemen önce uçağa binerken, ikincisi ise beyaz saray'da ayzınavır'a sunacağı hediyeyi başkanlık görevlilerine teslim ederken:
    ___

    29.12.1957 - milliyet
    türk temsilcisi

    new-york herald tribune gazetesinin orta öğretim talebeleri arasında tertiplediği yıllık 12nci foruma memleketimizden de önder güler seçilmiştir. eskişehir lisesi son sınıf talebesi olan 17 yaşındaki önder dün new-york'a müteveccihen istanbul'dan hareket etmiştir.

    14.03.1958 - milliyet
    eisenhower'e türkiye'den hediye

    new-york herald tribune gazetesinin lise talebeleri arasında tertiplediği 1958 forum'una türkiye'den iştirak eden önder güler, cumhurreisi eisenhower'e hediye olarak götürdüğü satranç takımını beyaz saray'a bırakmıştır. resimde (sağdan üçüncü) önder güler, cumhurreisinin sekreterlerinden robert gray ve muhtelif memleketleri temsil eden arkadaşlarına türkiye'den getirdiği satranç takımını gösterirken.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap