8 entry daha
  • albert pike ; amerikan iç savaşında, avrupalı ailelerin istediği şekilde şekil vermek istediği abd'yi kurmak isteyen kuzeylilerle savaşan ve amacı bağımsız abd'yi inşaa etmek olan güneylilerin çok önemli bir komutanıdır. komik olan nedir biliyor musunuz? albert pike en acımasız güneyli general olarak bilinse de kuzeyde doğup büyümüş bir iskoçtur. kuzeyli olduğu da iç savaştan çok sonra öğrenilmiştir. peki savaştan önce bilinse ne olurdu, askere bile alınmazdı.

    albert pike kuzey amerikalı askerlerin kafa derilerini yüzmekten suçlu bulunmuş, savaş sırasında esir ettiği kuzeyli askerlere yaptığı işkencelerle bilinen, kkk klan yöneticisi olduğu sayısız belgeyle kanıtlanan bir canidir. peki albert pike'ın heykelinin washington'ın merkezinde işi ne? merkezi dediysem mecazi anlamda söylemiyorum. meşhur abd kongre binasının dibinde, beyaz saray'a yürüme mesafesindedir. daha ilginç olanı ise kuzeylilerin 1 numaralı generali abraham lincoln'ün anıtı şehrin diğer ucunda olduğu halde albert pike'ın anıtı kongre binasının dibindedir. ne kadar ironik değil mi?

    peki albert pike'ı bu kadar önemli yapan ne. çünkü yaklaşmakta olan kuzey-güney savaşı bilindiği için güneylilerin içine sızmış kuzeyli bir ajandır albert pike. savaş bittikten sonra yalandan 1-2 sene yatıp başkan tarafından af ile hapisten çıkartılmıştır ve savaş boyunca kuzeylileri fonlayan masonların ve masonları temsil eden ailelerin büyük üstadı olmuştur. 500 küsür yıllık mason tarihinin ilk 33. derece üstadıdır. modern masonluğun temelini atan kişi olarak bilinir. güneylilerin en acımasız komutanı olduğu halde savaştan sonra anıtı yapılmış tek generaldir ve tekrar söylemekte fayda var, anıtı kongre binasının yanındadır.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap