• fuzyon, dogu bati sentezi diye adlandirilan muzigin, nasil yapilmamasi gerektigini gosteren ibretlik bir album. ulkemizde 99 baslarinda yayinlandi doublemoon tarafindan. basrolde darbukaci ve buyuk turk dusunuru burhan ocal ve amerikali basci jamaaladeen tacuma var. ufak bir yan rolde de pek begendigimiz natacha atlas.
    albumun tek guzelligi de natacha atlas'in vokallerini yaptigi ikinci sarki ya habibi. guzel arabik yaylilar uzerine, guzel vokaliyle sarkiyi albumun tek iyi sarkiyi yapiyor natacha. 98'de konser icin grubu tgu ile geldigi istanbul'da alelacele burhan ocal tarafindan studyoya sokulmus kendisi, ve bu sarkiyi kaydetmisler bir gunde.bir iki sarkida daha gozukuyor natacha, ama digerleri pek ise yaramaz.
    albumun geri kalani burhan ocal'in tereciye tere satma cabalari. yine yeni yeniden bir katibim yorumu, mevlana sozlerini soyleyerek tasavvufi gorunme pozlari, jamaaladeen tacuma bas caliyor diye onu albume katmanin albumu hemencecik funky, groovy yapacagi illuzyonu.
    tabii ki doublemoon'u cabalarindan dolayi takdir etmek lazim, ama ya bir amerikali ile bir turkun her ortak calismasinin iyi bir album anlamina gelmedigini anlasinlar, ya da boyle albumleri sadece yurtdisinda yayinlasinlar. bir kac hippi eskisi dinler, kendilerini daha az suclu hissederler belki.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap