49 entry daha
  • gökhan özgün yazıyor, memleketin haline üzüldükçe daha bir coşkulu yazıyor, 'liberallerin nihat gençi' iddiası doğru mu bilmem ama gittikçe daha açıksözlü yazıyor.

    geçenlerde "akp'yi kapatma davası konusunda savunmak vicdani tercihimin gereğidir, adeta düşünmeden yaptığım bir reflekstir, omuriliğimin eseridir, benim için akp'yi ve rte'yi eleştirmek ancak siyaset alanının normalleşip genişlemesinden sonra mümkün olur" minvalinde bir şeyler yazdı. kendimce özetledim, yanlış aktardıysam günahı boynuma.

    şimdi, anladığım kadarıyla akp'nin kapatılma davasında onu bu kadar kızdıran şunlar var:
    1) halkın oyuyla iktidara gelen bir partinin halkın oyuyla alakası olmayan bir kurum (yargı) tarafından sıkıştırılması.
    2) daha önce genelkurmay'ın açıklamalarının yapmış olduğu gibi, bu tür müdahalelerin siyaset alanını daraltması.

    bu noktada gökhan özgün'e sorularım olacak:

    1) uluslararası para fonu türkiye masasının yetkilileri türk halkının oyuyla mı seçilmiştir?
    2) uluslararası para fonu türkiye'de herhangi bir demokratik denetime tabi midir?
    3) uluslararası para fonu türkiye'de siyasal iktidarlara alınacak ve türkiye halkının kaderini doğrudan etkileyecek kararlar konusunda telkin ve baskı yapmış mıdır? bu telkin ve baskılar akp iktidarı döneminde de devam etmiş midir?
    4) uluslararası para fonu şu anda meclis'in gündeminde olan ve sosyal güvenlik reformu olarak adlandırılan yasanın çıkarılması konusunda akp hükumetine baskı yapmakta mıdır?
    5) uluslararası para fonu'nun akp hükumetine yaptığı baskı ve telkinler siyaset alanına müdahale niteliği taşımakta mıdır?
    6) türk halkının oyuyla yetkilendirilmemiş, demokratik bir denetime tabi olmayan bir kuruluşun yaklaşık 40 milyon türkiye cumhuriyeti vatandaşını ilgilendiren bir konuda hükumete baskı yapması siyasetin alanının daralması değil midir?
    7) genelkurmay'ın, yargının siyasete müdahalelerinin uluslarası para fonu'nun müdahalelerinden farkı nedir?

    8) siyaset alanında yapılan müdahalelerden bazılarının sizin vicdani tepkinize yol açıp bazılarının yol açmamasının nedeni nedir?
91 entry daha
hesabın var mı? giriş yap