4 entry daha
  • hem eskişehir gibi şahane bi vilayette 4(resmi olarak, asgari) sene ikamet edeyim, hem de kral bölüm okuyayım diyenler için biçilmiş kaftandır. hocaları çoğunlukla başka üniversitelerden gelir ve bir kısmı oldukça niteliklidir, bir kısmı ise "nasıl oluyor da..?!" sorusunu akla getirebilir. binası -hala taşınmadıysa- kötüdür, kantini ve ortamı daha bi kötüdür. diğer fakültelerle sınav takvimi uyuşmadığından, ev arkadaşlığı müessesesinde derin yaralar açılabilir; sınav dönemine denk gelen bahar şenliklerinde kitaplara kafa atılır, hayat sorgulanır.

    sınav dönemlerinde sosyal hayat sanılanın aksine coşar; yumurtanın hedefe yaklaşmasıyla kampüs içindeki kütüphaneye ziyaret sayısı artar, fotokopi turlarına çıkılır, şehirdeki kırtasiyelerde not aranır, eve nescafe(3ü1arada hem pratik hem manidardır bu dönemde) stoklanır, a.k. ben kesin kalacam temalı muhabbetler gırla gider. sonra sınavlar biter, bünye iki aylığına nadasa bırakılır.

    devam mecburiyeti olmamasından ve büyük şehirlere yakınlığından mütevellit, sınıf arkadaşlarınızdan bazılarıyla 3. sınıfta tanışma şerefine nail olabilirsiniz. 120 kişilik bir sınıf için normal midir bilinmez...eğitim kalitesine girmiyorum, bu konudaki fikirler öznel olacağından istatistiklere bakmak faydalı olacaktır. (bkz: hakimlik savcılık sınavı)
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap