8 entry daha
  • osman tanburacı gibi adamların futbolu öğretmeye çalıştığı zico misali, vaktiyle daha gelmeden süleyman demirel'in ayarına maruz kalmış kişi.

    tam olarak şöyle demiştir demirel, seguela için:

    "seguela diye bir isim ortalıkta dolaşıyor. halkla münasebetler uzmanı imiş. burası hindistan müstemlekesi değil"

    nitekim mevzuya fransız kalan seguela anap'ın kampanyasını "daha yapacak çok işimiz var" gibi bir slogan üzerine oturtmuş, halk da "bu zamana kadar niye yapmadınız amına koyiyim" gibi bir refleksle oyları demirel'e basmıştır. zaten mesut yılmaz da en az bir hintli kadar yabancıdır türkiye'ye o sıra.

    bu seçimin unutulmazlarından biri de demirel'in kareli ceketle eller cepte ve başı dik pozlu "kalkınma yeniden başlıyor" ilanlarıdır.

    bu seçimlerde bülent ecevit de seguela'ya karşı nail keçili ile çalışmış ama reklam kampanyası başlamadan önce anketlerde %14.9 olan oyunu %10.75'e geriletmiştir. bu dsp'nin cumhuriyet mitingleri öncesinde tayyip erdoğan'ı balona benzeten reklam kampanyasına yani 2007ye kadar ilk ve son reklam ajansıyla çalışmasıdır. balonlu tayyip erdoğan reklamı ecevit'in ayrılmasından sonra unutulan dsp'yi yeniden kulvara sokmuş seçim işbirliğiyle de olsa 13 milletvekiliyle meclise girmesini sağlamıştır.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap