458 entry daha
  • nato tarihinde abd'yi ziyaret etmeyen tek genelkurmay başkanı olan org. hüseyin kıvrıkoğlu'nun meşhur bin yıllık meydan okumasının hemen ardından abd tarihi 24 temmuz olan millennium challenge(binyılın meydan okuması) adlı tatbikatının hazırlıklarına başlamıştı. yani abd, kıvrıkoğlu'nun 1000 yıllık meydan okumasına karşı bir meydan okumayla cevap vermiş oldu. bu da abd'nin türkiye'de irticaya karşı verilen mücadeleden rahatsız olduğunun göstergesidir. nitekim o dönemler foreign affairs, foreign reports, joint forces quarterly ve meditarenean quarterly gibi abd dışişleri bakanlığı’nın, cıa’nın ve pentagon’un resmi ve yarı-resmi organları "türk generalleri hizadan çıktı" minvalinde yazılar yazdılar.
    akp medyasının 28 şubat hakkında uydurduğu en büyük yalanlardan birisi de 28 şubat'ın fetö'ye hiç dokunmadığı iddiasıdır. aksine 28 şubat'ın öncelikli hedefi fetö idi. o dönemde genelkurmay tarafından fetö tehlikesi hakkında sayfalar dolusu raporlar hazırlanmış ve dönemin cumhurbaşkanına brifing verilmişti. 28 mart 1998 tarihli mgk toplantısında da askerler fetullah'ın orduya sızma girişimlerinde duydukları rahatsızlığı açıkça dile getirmişlerdi.
    görsel

    fetullahçı terör örgütü aleyhindeki ilk iddianameyi de dönemin dgm savcısı nuh mete yüksel hazırlamıştı.
    görsel

    1998 tarihli bir cevizkabuğu programında da fetö'cü nazlı ılıcak genelkurmayın harekat planında fetullah gülen'in yargılanmasının da yer aldığını belgelerle açıklıyor ve eleştiriyordu.
    1
    nitekim fetullah gülen ordunun hedefinde olduğunu bildiğinden dolayı daha sonra abd'ye kaçmak zorunda kalmıştı. dgm tarafından 2000'de başlatılan gülen davası, 2008'de akp'nin fetullah'ı beraat ettirmesiyle sonuçlandı.

    tıpkı ergenekon-balyoz kumpasları gibi 28 şubat davası da bir fetö kumpasıdır, davayı başlatan hakim de savcı da bugün fetö'cülükten tutukludur. burada rasim ozan'ın "28 şubat'ı soruşturan cesur ve kahraman savcılar" diye bahsettiği kişileri isim isim aratarak hepsinin fetö'den tutuklu olduğunu teyit edebilirsiniz.
    2

    28 şubat'ı necip hablemitoğlu, türkan saylan ve doğu perinçek gibi abd/fetö karşıtlığından hiçbir şüphe duymadığımız kişiler savunurken ahmet altan, nazlı ılıcak ve cengiz çandar gibi amerikancı ve fetullahçı kimliğiyle tanıdığımız kişiler ise 28 şubat'a şiddetle karşı çıkmıştır.

    bonus olarak o dönemde ışıkevlerine yapılan bir operasyon haberi:
    3
136 entry daha
hesabın var mı? giriş yap