8 entry daha
  • bir nevi proje sorumlusu ve kapak kisisidir (asil idari isi produktor ve yardimcilari yapar, orasi karismasin). bir kismina birak yonetimi iki dakikaligina esek bile emanet edilemez; bazisi ise gercek anlamda orkestra sefidir, insanlari calistirir, yon verir, motive eder, zorlar. oyunculara bulasir, senaristi durtukler, sanat yonetmeninin isine burnunu sokar ve gerek gorurse baharat ekler.

    karakterinde varsa ego yapip kasilir, sevimli/duzgun degilse de cevresini kastirir. duruma gore sohret basamaklarini tirmanmaya calisan hirsli aktorlerin nimetlerinden/sanatindan faydalandiklari da gorulmustur, sozumuz meclisten disaridir.

    temelde her projede -ici bos bile olsa- bir lider figuru ihtiyaci vardir; isler patladiginda kafasina inilecek bir adres olmasi ihtiyaci da isin "biznis" tarafinin yontemidir (sorumluluk/liability/gunah kecisi). bu iki temel gereksinim bu makami dogurmustur ve hepimize hayirli olsundur.

    ..
    bazi yonetmen yonetir, bazisi ortalikta takilir. temel insan iliskisi yetenegi ve buyucek bir ego temel gereksinimidir. egitim, beceri, bilgi ve akil ne yazik ki ikinci safhada yer almaktadir, kader noolsundur. her iste oldugu gibi bu iste de uckagitcisindan azizine acilan yelpazede insanlar bulmak mumkundur.

    afiyet olsun.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap