418 entry daha
  • metallica'nin performansi ve konserin buna bagli yorumundan önce; güldüren, eglendiren, heyecanlandiran, hayran birakan ve malesef üzen ayrintilarini paylasmak istedigim unutulmayacak konser. bu ayrintilar;

    - cengizhan yeldan*'in "aramizda 2000 kadar da yabanci var. saginiza - solunuza bakarsaniz onlari rahatlikla görebilirsiniz. 'welcome' falan demeyecegim, türkçe ögrensinler" sözü.

    - içimden tam da "meksika dalgasi yapsak" derken karsi tribünde baslayip yarim kalan meksika dalgasini, vip altindaki numaralida baslatip bütün tribünlerde 5-6 muhtesem tur döndürmemiz. saha içinin gerek yere oturup kalkarak, gerek kollarini kaldirarak bize katilmasıyla tamamlanan muazzam tribün gösterisi. (numarali tribünden, saha içindeki herkese bitmeyen enerjileri için tesekkürler iletiyorum. biliyorum siz de bizi sevdiniz numarali olmamiza ragmen.)

    - konser baslamadan önce ve bittikten sonra (metallica üyeleri dakikalarca sahneden seyirciye tesekkür ederken) bütün stad tarafindan bagira çagira söylenen "metalika oley" tezahürati.

    - lars ulrich'in zillerindeki isiklar. ayrica davul çalarken giydigini pek görmedigimiz siyah pantalonu, oxs ayakkabilari, zincir ve bileklikleriyle ortaya çikan kusursuz şıklığı.

    - james hetfield'in "sarkilarimizi çok güzel söylediniz. kendimizi evimizde hissettik" demesi. seek and destroy'u "scanning the scene in istanbul tonight" seklinde söylemesi. alkol tedavisinden sonraki tüm konserlerde oldugu gibi, hemen hemen hiç küfür etmemesi. (sarkilari söylerken ekledigi klasiklesmis seyler bile dahil.) konserden sonra muhtesem seyirciyi, sahnenin en önüne gelip dizlerinin üzerine çöküp egilerek selamlamasi.

    - james hetfield, "metallica'yi ilk kez izleyenler parmak kaldirsin" dedikten sonra saha içinin neredeyse %90'inin parmak kaldirmasi.

    - enter sandman baslamadan önce, kameramanin james hetfield'in sag elini yakin plan almasi ve sahnede herkes hareketsiz duruyoken james metal isareti yaptigi anda bütün stadin bagirmasi. 3-4 kez tekrarladiktan sonra orta parmak gösterip diger eliyle üzerini kapatmasi. son kez metal isareti yaparak enter sandman'e girmesi. (bkz: iki parmak hareketiyle tüm stadi delirtmek)

    - tüm grubun, ilk sarki olan creeping death'deki muhtesem seyirci performansina hayran kalip yüzlerine saskin bir mutluluk gülümsemesi kondurmasi. (seyirciler olarak bizim de, bitmeyen enerjimizle o gülümsemeleri konser boyunca devam ettirmemiz.) konser bitiminde sahnede dakikalarca kalip, gördükleri saygi ve sevgiye ayni sekilde cevap vermeleri.

    - robert trujillo'yla kirk hammett'in bir sarkida hafifçe çarpismasi ve rob'in elini uzatarak özür dilemesi.

    - yine rob'in (seek and destroy'da olsa gerek, yanlissa düzeltin) bas gitarini vücuduna dikine dayayip defalarca kendi çevresinde dönmesi.

    - içimizi acitan ayrintilar: one'in girisinde seyircileri aglatacak kadar etkili kullanilan patlamalarin, istanbul'un baska bir semtinde insanlari acidan aglatmasi*. saha içinden birkaç kisinin sedyeyle ambulansa, hatta hastaneye götürülmesi. (patlamada hayatini kaybedenlere allah'tan rahmet, iki yerdeki tüm yarali ve hasta arkadaslarimiza da acil sifalar diliyoruz.)
343 entry daha
hesabın var mı? giriş yap