aynı isimde "cumhuriyet" başlığı da var
168 entry daha
  • göt olmak, şeriatçının ardından giden falan. kardeşim taraf diyor ki bir cumhuriyet yazarı (orhan bursalı), cumhuriyet gazetesinde şöyle bir yazı yazmış,
    cumhuriyet yazarları ahmet taner kışlalı gibilerinin katli ergenekonun elinden çıkmış olabilir diyor. bunu yazmak mı kulağını tıkayıp görmezden gelmek, küfür etmek mi götlük?
    orhan bursalının yazısından ilgili paragraf:
    ----------------------------------------------------
    “muammer aksoy’lardan bahriye üçok’lara, ülkemizin en büyük soruşturmacı gazetecisi uğur mumcu’dan yetkin akademisyen ve cumhuriyetçi demokrat ahmet taner kışlalı’ya kadar onlarca isim... ve savcı doğan öz... bu cinayetlerin hiçbiri aydınlatılmadı! katilleri ve örgütleri bilinmiyor!

    “ancak bu cinayetlerin işleniş biçimleri ve zamanları olağanüstü niteliktedir! cinayetler büyük kitleleri harekete geçirmiş, uğur mumcu cinayetinde 500 bin kişi yürümüş, hemen hepsi, yine olağanüstü durumların hazırlığı olarak nitelendirilebilecek psikolojik ortamları çağrıştırmıştır!
    (...)
    “o halde soralım: ‘ergenekon’ ve veya benzeri yapılanmalar mı cumhuriyet’in çevresindeki cinayetlerde rol oynuyordu? (...) bu konu daha ayrıntılandırılabilir; ama sonuçta geçmişten bugüne baktığımızda, eğer böyle bir yapılanmadan bahsediyorsak, bu örgütlenmenin cumhuriyet aydınlarının katledilmesinde rolü olabilir... dahası, eğer devamı onlar ise, cumhuriyet’in geçen yıl bombalatılmasında da! gazetemiz ve çalışanları, onların provokatif amaçları için hedef olabilir...”
    -----------------------------------------------------
1162 entry daha
hesabın var mı? giriş yap