149 entry daha
  • hazırlık okuyacağım sene elimde kitap listesi ile akmar'a gitmiştim. benim gibi 2-3 milyon kişi de o gün akmar'a gittiği için dükkanlara girmek bile imkansızdı. zor bela dükkana girsen ve satıcılardan birinin ilgisini çeksen bile "wuthering heights - emily bronte var mı?" soruna "yok" cevabını alıp dükkandan çıkıyordun.

    bu şekilde 10-15 dükkan gezdikten ve listemdeki hemen hiçbir kitabı bulamadıktan sonra yeni bir macera için yeni bir dükkana girdim. yine klasik kitapları saymaya başladım. tam satıcıdan siktiri yiyip dönüp gideceğim sırada içerideki müşterilerden bir tane kız bana dönüp "gel benle" demişti.

    sorgusuz kızı takip ettim. akmar'ın içerisinde kuytu köşe bir yer bulduk. kız elimden kitap listesini aldı. "hotline 1-2 var, workbook var, white fang var" diye diye çantasından kitapları çıkartmaya başladı. meğer hazırlığı yeni bitirmiş, hazırlık kitaplarını satıp lise 1 kitaplarını almaya gelmiş. almam gereken kitapların %80'i kızda mevcuttu. o gün o kızdan 1 liraya, 3 liraya filan satın aldım kitapları. muhtemelen dükkana satabileceği fiyatın üzerine almıştım ama dükkan dükkan gezmekten kurtulmuştum.
    ***
    bir başka gün ailecek evde çekirdek çitleyip savaş ay'ın a takımı programını izliyoruz. satanistlerin kedi kesip(!) yediği dönemler. bir anda siyah yağmurluğu ve kapşonu ile kadraja abim girdi. savaş ay, o an akmar'dan çıkmakta olan ve hiçbir şeyden haberi olmayan abimi ve arkadaşlarını göstererek "işte bunlar gibi satanist gençler şeytana tapıyor, ayin yapıyorlar" gibi bir şeyler söylüyordu. ağzımızda ne varsa püskürttüğümüzü hatırlıyorum.
    ***
    bende anısı büyüktür, hala her yolum düştüğünde muhakkak uğrarım. alt katından girer üst katından çıkar nereye gideceksem akmar'ın içinden geçerek giderim.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap