5 entry daha
  • nazim hikmet'in futbol hakkindaki "demokrasiyi gormek istiyorsaniz taksim stadina gidiniz" seklindeki düsüncesini evirip cevirip "faşizmi gormek istiyorsaniz futbol hakemlerine bakiniz" şeklinde soyleyebiliriz sanirim. mussoliniyi bile kiskandiracak bir rejim sürüyorlar hakemler kendilerine verilen 90 dakika icerisinde..

    bir kere verdikleri kararlar kesin. itiraz asla ama asla söz konusu degil. hatta mac bittikten sonra bile, mac esnasinda verilen hatali bir karari degistirmenin imkani yok. bir hop diyen, bir "bilader sultan süleymana kalmadi bu yeşil sahalar" diyen yok.. itiraz etsen kirmizi kart.. "o kirmizi kartlar ben de boy boy, siksin seni atli kovboy!" desen daha büyük ceza aliyorsun.. oturup demokratik bir karar verilmisligi yok.. adam tek basina penalti diyor, tek basina faul diyor, icabinda golu veriyor.. yahu bir sor "arkadaslar penalti diyorum ama uygun gorur musunuz? sonucta beni siz buraya koydunuz.." de.. ama yok. tüm yetki onda.. icabinda yan hakemin kararlarini bile piç edebiliyor.. kararini red ediyor yan hakemin, yan hakem de elinde salladigi bayrakla ne yapacagini bilemiyor..

    maç süresince bu dikta devam ederken, maçtan evvel ve sonra da hakem çoşabiliyor.. en son ömer çatkıç'i maç sonunda atti mesela. teknik direktorleri sahanin disina atmalar, yedek kulubesindekilere kart gostermeler.. binbir haksiz, bin bir fevri muamele..

    bence dur demeliyiz bu diktaya.. faşizm'i futboldan kovmaliyiz. daha demokratik fitbol musabakalari ile donatili yarinlarda yasamak için el ele verelim! (donati kelimesini de bir ben bir microsoft kullaniyor sanirim)
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap