669 entry daha
  • birkaç haftadır insanların gazını almak, öfkelenmelerine engel olmak, ortamı yumuşatmak ve eleştiri oklarının hedefini şaşırtmak amacıyla medya tarafından ikide bir kullanılan süslü kelime. halbuki depremin beşinci gününde enkazdan sağ çıkarılan çocukların hiçbir mucizevi yanı yok, sekiz aylık hamile şaziye korkmaz'ın bebeğiyle birlikte enkaz altında kaldığı gerçeği varken. beş yüzden fazla çocuğun akıbeti bilinmiyor, insanlar haftalardır kayıplarını arıyor. bunlar da kimse oralara uğramadığı için beş gündür aç susuz halde bekleyen çocuk haberlerini mucize adı altında makyajlamaya çalışıyor. depremin on dokuzuncu gününde bir anneye ulaşan çadırın haberini yapıyor mutlulukla. nihayet geldi, artık sıcacık çadırları oldu deniyor. sonra diğer çadırları görüyoruz, çamurların üzerine battaniye sermişler. suları yok leğenin içindeki kirli suda çamaşır yıkamaya çalışıyorlar, çocukları ıslak mendille siliyorlar.

    bu mudur mucize? güç bela, o da büyük ihtimalle dayanışmayla enkaz altından sağ çıkabilen insanların ucu ucuna kurtulabildiği ve en azla yetinmesi gerektiğinin karşılığı yani? insanların yaşaması bir mucizeyse eğer bu koşullar altında hayatta kalmaya zorlanmalarını hangi sıfat karşılar? ben mucize değil, ihmal görüyorum, işe yaramazlık görüyorum, insanlıktan çıkmışlık görüyorum. mucize diye diye insanların dini duygularını manipüle etmeyi görüyorum. tekbir de at sikine konan kelebeğe benziyor bu resmin içinde. aferin size, kaç gün sonra enkaza ulaşıp bir çocuğu kurtarmayı başarabilmişsiniz, alkış mı bekliyorsunuz insanlardan?

    beşinci günde kurtulan insanların olduğu bir yerde mucize sisi altına gizlenmiş ihmaller zinciri konuşulmalı. yirmi gündür poşete tuvaletini yapan insanların seyyar tuvalete kavuşmasını mutlulukla değil kızgınlıkla, öfkeyle karşılamalıyız. bunlar mucize değil, mucize yok, gökten zembille inen bir şey yok, hepsi hükümetin ve yandaş medyanın suçu. bir tane daha ihmalkarlığın mucizevi bir olay adı altında kakalanmaya çalıştığını görürsem aklımı yitiricem.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap