171 entry daha
  • joseph barbera ve william hanna'nın (hanna-barbera productions) dünyamıza kazandırdığı; 1980 ve 1990'lı yıllarda doğan çocukların fazlasıya beğenisini kazanan en eğlenceli ve keyifli prodüksiyonlarından biri. 1960'lar ve 1970'lerdeki karikatürlerinden olan ayı yogi, scooby-doo ve çeşitli çizgi film serilerinin en popüler ana karakterlerinin yer aldığı yapım deyim yerindeyse tam bir şampiyonlar ligi gibiydi.

    yanlış hatırlamıyorsam 1977 - 1978 yılları arasında abc kanalında iki sezon halinde yayınlanan ve çocukluğuma ait en güzel hatıralara sahip olan çizgi filmdir. "scooby doobies", "yogi yahooeys" ve "really rottens" takımlarının farklı ülkelerde olimpik stilde yarıştıkları oyunlarda havalı, esprili, soğukkanlı "snagglepuss" ve "mildew wolf" spikerlik yapıyordu.

    spor, komedi gibi unsurları içermesinin yanı sıra eğitici bir yanı da vardı. zira oyunların gerçekleştiği yerleri, merak edip araştırarak kısıtlı da olsa coğrafi bilgiye sahip olmamızı sağlıyordu. bununla birlikte hedef kitlesi olan çocuklar için eğitime destek olmak amacıyla hazırlanmış belli konularda bilgiler sunuyordu. kısacası tüm bunları derlediğimizde muhteşem bir konsepte sahipti.

    böylesine kalabalık bir yapımda en sevdiğim karakter ise, really rottens takımından antropomorfik bir köpek olan mumbly'dir. takımı kaybettiğinde veya hile yaparken yakalandığında kendisinin o öfkeli mırıldanmaları ve yüz ifadeleri hâlâ zihnimde. hatta o meşhur gülüşünü zaman zaman taklit etmekten büyük keyif alırım.

    joseph barbera ve william hanna... sizi şükran ve muhabbetle yâd ediyorum.
15 entry daha
hesabın var mı? giriş yap