49 entry daha
  • kardeş platformu söz verdiği ve planladığı gibi yüzlerce gönüllüsü ve kardeş paketleriyle 22-23 nisan'da hatay ve kahramanmaraş'ta başta çocuklar olmak üzere bölge halkıyla bayramlaşma etkinliklerini gerçekleştirdi.

    yüzyılın felaketinde en çok örselenenlerin başında hiç şüphe yok ki çocuklarımız geliyordu. en büyük travmayı yaşayan çocuklarımızın yüzlerinde bir gülücük oluşturabilmeyi, ümitlerini yeniden yeşertebilmeyi amaçlayan kardeş platformu, son olarak “23 nisan çifte bayram” projesini de başarıyla gerçekleştirdi. oyuncak ve kırtasiye malzemelerinden oluşan ve çocuklar arasında ayrım olmasın diye standart şekilde
    hazırlanan binlerce hediye paketi, yine aileler için hazırlanan binlerce gıda yardım paketleriyle birlikte hatay’da depolandı.

    bu yıl çifte bayram olarak kutladığımız 23 nisan
    günü, off-road araçlar ve kendi araçlarıyla hatay’da toplanan yüzlerce kardeş platformu
    üyesi, psikologlar eşliğinde bu hediye paketlerini en ücra köşedeki köylerden başlayarak çocuklara ve ailelere dağıttılar. sadece hediye paketi dağıtmadılar tabi ki, kalplerinde getirdikleri sevgi ve şefkati de dağıttılar çocuklara. onların yüzlerini boyadılar, birlikte oyunlar oynadılar. minik yavrulara bir yandan sıcak hamburger-ayran, pizza ziyafeti sunarlarken, bir yandan sahne sanatı gösterileri, enkaz altında kalan fotoğraf albümlerinin yerine yenileri için
    ilk fotoğraf çekimlerini gerçekleştirerek çocukların gönüllerince eğlenmelerine ve 23 nisan’ın gerçek anlamda bir çifte bayram olarak yaşanmasına vesile oldular.
    son yara kapanana kadar afet bölgesinde bulunmaya ve dayanışma faaliyetlerine devam
    edeceklerini belirten kardeş platformu koordinatörü murat hamza polat, "23 nisan’da çocuklarımızla beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. yeni projelerimizde önceliğimiz yine çocuklarımız ve eğitim olacak" dedi.

    anlamlı bir klip
    etkinliklerden görseller
    etkinliklerden görseller-2

    gönüllülerin birlikteliği kardeş platformu hakkında bilgi almak için;
    linktr.ee/kardesplatformu
    23nisanciftebayram.org
    kardesplatformu.org

    kardeş platformunu takip edebileceğiniz sosyal medya kanalları;
    instagram: link
    facebook: link
    twitter: link
    youtube: link1 / link2
    (bkz: ekşi sözlük deprem unutturmama timi)
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap