1 entry daha
  • redacted gibi politik ya da generation kill gibi dramatik değil. aslında nasıl dersen ona da net bir cevap veremem. yani herhangi bir tarafın propagandasını yapmaktansa bigelow daha deneysel bir gerilim-savaş filmi çekmeyi hedeflemiş gibi. diğer saydığım yapımlarla benzerliği de gerçekçi estetiğinden, şiarından geliyor. şunu söylemek lazım; önceki bigelow filmlerine hiç benzemiyor. yakından tanıdığımız/yamadığımız bir karakter var. o da çok ilginç değil açıkçası, cool bir adamın yaşadıklarından sonra topluma entrgre olamaması son kertede.

    filmin en aksak tarafıysa kurgusu. zaten ani zoomlar, kısa planlar yeterince yorucuyken üstüne bir de narrasyon dengesizliği eklenmiş. tam olarak yoğunlaştığımız bir nokta yok filmde. gerçi 200 saatlik çekim yapılmış ki film zaten 2 saat. o iki saatte de en çok dikkat çeken nokta sinematografik başarı oluyor. imdb'de de filmin gerçekçiliğiyle ilgili bir çok eleştiri mevcut, ki bu gerçeklik daha önce de bahsedilen bomba imhanın izlediği yol yordam, yapılanların saçmalıkları üzerine. daha çok askeri detaylar.

    filmde bir çok cameo da var ama film nedense iyi pazarlanamadı ve amerika'da gösterime bile giremedi. benim aklımdaysa başarılı sinematografi ve başarısız kurgunun birleştiği deneysel bir savaş filmi kaldı.
256 entry daha
hesabın var mı? giriş yap