298 entry daha
  • silahlı çatışmaya dönüşen arazi anlaşmazlıkları nedeniyle daha önce 2013'te de 8 kişinin öldüğü bismil’de, 4 köyde daha, serçeler köyündeki anlaşmazlığa benzer arazi anlaşmazlıkları varmış.

    başlıkta "8 kişi" diye belirtilse de bismil’in serçeler köyünde 15 haziran 2023 günü iki aile arasında uzun yıllardır devam eden 379 dönümlük arazi anlaşmazlığı nedeniyle başlayan tartışma, silahlı kavgaya dönüşmüş ve "9 kişi" ölmüştü.

    --- alıntı ---

    bismil ovası sadece diyarbakır'ın değil, belki de bütün bölgenin en verimli topraklarına, birinci sınıf tarım arazilerine sahip. baraj ve kanalların yapımının tamamlanmasıyla bu topraklar suya kavuşacak ve gelirler üçe katlanacak. bismil ovasında arpa, buğday, mısır, ayçiçeğinin yanı sıra kalitesi yüksek pamuk da yetişiyor. türkiye pamuğunun %8’i bismil’de ekiliyor. bismil'de arazinin %95'inde tarım yapılıyor. sulu tarım ise arazinin ancak %35’inde yapılıyor.
    --- alıntı ---

    bu arada daha önce yakılan ekinlerden geri kalanının da yakıldığı 15 haziran 2023 sabahı yaşanan, 9 kişinin öldüğü taş ve alyamaç aileleri arasındaki ağır (uzun namlulu) silahların kullanıldığı olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında şimdiye kadar 14 kişi tutuklandı, ama ilk duruşmada herhalde çoğunluğu serbest bırakılacaktır.
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap