4 entry daha
  • haber eger dogru ise soyleyeceklerim gecerlidir. bazi soyleyeceklerim ise haberin dogrulugu veya yanlisligindan bagimsizdir.
    bagimsizlardan baslayalim:
    - bilim-teknik adindan da anlasilacagi uzere politik degildir. bilim ve teknoloji dergisidir. bilim-teknik bu doneme kadar hicbir politik gorusun sesi olmamistir. bilim, halkin icinden gelen siradan insanlarin sesi degildir. bilim, tekrar tekrar halkin onayina sunulmaz. bilim, dinle birlikte degerlendirilmez. bilim, kafanizi kuma gomerek, din ve politik ihtiyaclari nedeni ile kafanizi bulandiran dallamalarin hicbirinin akil edemeyecegi, insanoglunun surdurdugu en buyuk nimettir. bilim ve teknoloji bir gun kerameti gececektir.
    -bilim-teknik dergisi, gelmis gecmis en buyuk bilim insanlarindan birinin, rahat uyusun charles darwin'in 200. dogumgununu kutlamak icin ozel bir sayi hazirladi ise tum yayin ekibini gonulden kutlarim. darwin, tanri'yi yalanlamak, insanlari kotu yola suruklemek gibi amaclari olmayan bir insandi, okuyun ogrenin. su andaki gibi insanlarin inanclarini istismar eden orospu cocuklari gibi hic degildi. o orospu cocuklarina inanan gerizekalilar ise belki de kortekslerinin nasil gelistigini biraz ogrenmeye calissalar, evrime karsi kanit bile bulabilirler, lakin onlarin kortekslerine ihtiyaclari yok, tek ihtiyaclari reflekslerini yoneten omurilikleri, hani su lise biyolojide gordugunuz.
    -bilim-teknik benim vergilerimle basiliyormus, neler gosterdi bu konu, insanlarin icindeki canavari, gercek yuzlerini nasil ortaya cikariyor boyle? dehsete dusuyorum. fakire dagittigin komur, duvarlara astigin secim propagandasi icin posterler, flamalarin parasi nereden geliyor? kandilde 5 ayri camiiye baglanmani belese mi gerceklestiriyorsun? elektrik-su odeme zorunlulugu olmayan kamusal alanlarin parasi nereden geliyor? bunlarin hepsinin bir, derginin tam farkli bir ozelligi var. benim vergimi carcur ettigin hicbir yerin geri donusu yok, ama bu dergiyi okuyup pozitivist, kanita dayali, dusunebilen insanlar yaratabilirsin. sen ancak cuma'dan cikan "insanina" sorarsin zaten. bu ortamda dini ve bilimi hayatinda ayni anda yasayan yok mu zannediyorsun be adam?

    amaciniz ne bilemiyorum? bu bilim dusmanliginizi anlamiyorum. bu ulkeyi bu hale getiriyorsunuz ama aslinda hizmet ettiginiz kesinlikle bu memleket degil. sizin bu zihniyetiniz memleketi geriye goturuyor, bunu anlamiyor musunuz? biraz okuyun, anlayin ya. bilim-teknik dergisine darwin'in kapak yapilmasi neden sizi bu kadar rahatsiz ediyor?

    bagimli olanlar:
    -bilim-teknik dergisinin sayisina tabiri caizse "sansur" uygulanmasi cok yanlis bir harekettir. bilime verdiginiz emek ve deger, insanlara yaptiginiz yatirima gore daha degerli ve garantidir. bir derginin bilimsel konularina, politik noktalardaki insanlar sekil veriyorsa, o ulkenin sonu hic de aydinlik degildir.(sinirden yazamiyorum, burada birakacagim)
    -boyle yaparak, memleketi cagin gerisine goturecek, bir kez daha dunyaya esir edeceksiniz, ne ibadetinizi yapacak huzurlu bir ortaminiz, ne de rahat rahat bunlari konusabilecek platformlariniz olacak. bilim, insani ozgurlestirir, bilim zihinleri ozgurlestirir, bilim toplumlari ozgurlestirir.
    --------------------------------------------------------------------------------------------
    hicbirini anlamiyorsunuz biliyorum. bunlari anlatirken hep bu umutsuzluga kapiliyorum. birden ofkeleniyor, sonra o adrenalinin verdigi yorgunlukla sandalyede oturup kaliyorum, yazdiklarima ara veriyorum. adiniza uzuluyorum, o beyni dogmalarla yogurdugunuz, bunu yapanlara izin verdiginiz icin sizin adiniza kaygi duyuyorum. empati kurup dusuncelerinizi anlamaya, hislerinize tercuman olmaya calisiyorum ve icim karariyor. bu hayati kendinize zindan ettiginizin farkinda misiniz, kucucuk hale getirdiginiz bu dunya ne kadar da buyuk ve ihtisamli, keske o zincirlerinizi kirsaniz. keske, sana bu fikirlerimi ulastirmami saglayan gelisimi, ilerlemeyi, degisimi gorseniz. bilim dunyasinin temellerinden bir kavrami, dinle karsi karsiya gostererek elinize ne gectigini bir anlatabilseniz? uyansaniz, en sonunda, aydinlansaniz. sizi karanliga surukleyen bu orumcek beyinlilere gereken cezayi verseniz.

    biliyorum, hepsi utopya, sizin yasadiginiz da, bize yasattiginiz da distopya zaten. bu celiskileri yasamaktan bikmadi insanlik. umarim bir gun degisir.

    sizi egiten, buyuten, zihninizi sekillendiren, hayat bakisi kazandiran her kim ise, allah'indan bulsun, siz de bulun.

    yillar once bir arkadasim soylemisti, ne kadar da hakli imis. bu ulkede devlet su isleri ne ise tubitak da odur demisti. oyleymis gercekten de, guzel bir hikayeymis.
166 entry daha
hesabın var mı? giriş yap