59 entry daha
  • benim de daha ilk eylemlerinden ve bildirilerinden beri kafamda bir yere koyamadığım bir örgüt söz konusu olsa da, derin mahfiller bir örgütü yönlendiriyorsa bu en tepeden (belki orada bile sadece bir-iki kişiyle) yapılacağı ve sıradan militanların bir şeyden haberi olmayacağı için söz konusu tartışmalardan ayrı yaklaşmak istediğim bir çatışma. ergenekon bağlantısı, şu, bu doğru bile olsa alt kadroların motivasyonları diğer örgütlerdekinden farklı olmayacaktır. ayrıca bu ülke on kişinin bir evde "ölü ele geçirildiği" operasyonlar da görmüştür. bir kişiyi öldürmek için onca mizansene (önceden kaydedilmiş ses vb) ihtiyaç duyulmaz buralarda.

    ön not: aşağıdaki alıntıyı sadece bilgi olsun diye konuyla ilgili başlığa aktarıyorum. bir de özel haber. henüz ana akım medyaya yansımadı. bu yollardan geçmiş... yok yok, okul boykotundan söz etmiyorum, basbayağı "teslim ol çağrısına ateşle karşılık" vermek üzere elde silah beklemiş (ama neyse ki sokağa dalan polislerin başka yere geldiğini görmüş) biri olarak bu kişiyi anlayabilirim, ama bu sadece ona acımama ve çok tekrarladığım "terörün ilk kurbanı teröristin kendisidir" lafımı bir kez daha hatırlamama yol açar. kendisinin ve başkalarının ölümüne yol açmasını hiçbir düzeyde tasvip etmiyorum. tasvip edenlere de "e birader yorulmadınız mı tribünde oturup klavyelerinizle alkışlamaktan, buyrun sahaya, biraz da siz ölün de biz alkışlayalım" demek istiyorum. (canları çok tatlıysa kardeşlerini, çocuklarını, yeğenlerini de sahaya indirebilirler. başkalarının kardeşlerinin, çocuklarının, yeğenlerinin "kahramanca" ölümünden devrimci romantizm devşirebildiklerine göre kolay olmalı onlar için).

    bu yollar çıkmaz sokak. ha bu çıkmaz sokakların bugün hâlâ insanlarımızı yutabilmesinde resmiyetiyle ve gayrıresmî oluşumlarıyla devletin katkısı nedir, onu başka gün başka başlıkta ayrıca konuşuruz.

    ertesi gün editi: orhan yılmazkaya'yı şahsen tanıyan bir arkadaşımdan (iznini almadığım için sadece bu arkadaşımın aşağıdaki biyografide geçen, orhan yılmazkaya'nın çalıştığı yerlerden birinin sahibesi olduğunu belirtmekle yetineyim) ses kaydının bu kişiye ait olduğunu doğrulatmış bulunuyorum. kendisi de zaten kaydı dinleyene kadar bunun ancak bir isim benzerliği olabileceğini düşünmüş. (bu arkadaşın da işyerinin de bu tür şeylerle ilgisi yok). bir bilgi daha verdi: iki yıl kadar önce bir dönem orhan'ın annesi sık sık bu arkadaşları arayıp orhan'ı görüp göremediklerini, kendilerini arayıp aramadığını sormuş. bu da aşağıdaki "iki yıldır ailesiyle görüşmüyordu" bilgisini doğrular nitelikte. örgütün bu olayla ilgili bildirisini de okudum şimdi. açıkça yazmasa da ortalarda olmadığı dönemde orhan yılmazkaya'nın pkk kampında olduğunu o bildiriden çıkarmak zor değil. pkk batı bölgelerindeki faaliyetlerinin kendisinin işine yarayacağını düşündüğü örgütlere böyle eğitim olanakları sunar. kendi mantığı içinde normaldir. filistinliler de deniz gezmiş'leri ve daha nicelerini eğitmişti aynı mantıkla. ayrıca bu örgütle ilgili operasyonda dün gözaltına alınanlardan biri de (m. yeşiltepe) eski bir arkadaşım. kendisi devrimci yol davasından (otantik devrimci yol geleneğini sürdürmek isteyen kanattan) yatmıştı, bu örgütle ilişkisi var yok bilemem. velhasıl arkadaşlar bu örgüt bildiğiniz örgüt işte! ergenekon gibi yapıların bazı eylemlerinde sadece bir "imza" olarak kullandığı tit* gibi "adı var kendi yok" örgütlerden değil, artık emin oldum. varsa bir ergenekon manipülasyonu (ki bunu da çok kolay söylememek lazım) bu ancak tepe noktalarda bir yere sızma yoluyla olur. örgüt gövdesinin ruhu bile duymaz. diyelim ergenekon birini o örgüte öldürtmek istiyorsa "bizim amcaoğlunun komşusuymuş" diye istihbarî bilgi getirir o kişi; ya da falanca askerî birlikte kazandığım kilit noktada bir sempatizanımız var der önce, bir süre sonra onu kendilerine yardım etmeye ikna ettiğini söyleyerek silah-bomba getirmeye başlar. illegalitede adı ne arkadaşın, nereli, hangi birlikte diye sorulmaz. yani öyle bir bağlantı varsa bile herkesi, tüm örgütü işin içinde görmemek lazım. ama bütün örgütlerin de böyle sızmalara açık olduğunu, sızdırılan elemanın arkasında öyle "devletlû" bir destek varken örgüt içinde hızla yükselmesini sağlamak için pek çok yol yöntem bulunduğunu, türkiye'de sanki 12 eylül benzeri bir ortam varmış ya da devrim kapıdaymış gibi böyle illegal silahlı külahlı işlere girmenin bu yüzden de çıkmaz sokak olduğunu bir kez daha vurgulamak lazım.

    ve son bir ek: sesteki heyecansızlık/coşkusuzluk için şundan olabilir diye düşünüyorum: az sonra öleceğim diye düşünen insan, bu iradî bir seçim de olsa panik yapabilir. insanî bir durum. o paniği bastırma, belli etmeme çabasını biraz abartmıştır belki. ya da konuşma tarzı öyledir. cümle düşüklükleri de var mesela, ama adam kitap yazmış biri. heyecansızlık değil fazla heyecanı bastırmaya çalışma ihtimali daha yüksek.

    ========== alıntı =========

    öldürülen terörist yazar çıktı - özel haber.

    bu sabah çıkan çatışmada öldürülen yılmazkaya, almanya doğumlu.

    http://www.gercekgundem.com/?p=188177

    gerçek gündem - haber merkezi / bir başkomiser ve bir vatandaşın hayatını kaybettiği, 7 polis ve bir gazetecinin de yaralandığı operasyon sonucunda hücre evindeki terörist ölü ele geçirildi. 6 saat süren çatışma sonucunda öldürülen teröristin kimliği de ortaya çıktı. almanya doğumlu, çanakkaleli orhan yılmazkaya'nın istanbul üniversitesi siyasal bilgiler mezunu olduğu bildirildi.

    siyasal mezunu çıktı

    istanbul bostancı’da bir terör örgütüne ait hücre evine düzenlenen operasyonda öldürülen orhan yılmazkaya’nın, çanakkale’nin bayramiç ilçesi’nden olduğu öğrenildi.

    anne aysel ve baba hikmet yılmazkaya’nın uzun yıllar almanya’da işçi olarak çalıştıktan sonra ülkeye kesin dönüş yapıp, yaklaşık 10 yıl önce istanbul beşiktaş’a yerleştiği, orhan yılmazkaya’nın ise istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi mezunu olduğu ortaya çıktı. anneannesi ve dayısı halen bayramiç’te yaşayan, almanya doğumlu yılmazkaya’nın son iki yıldır yakınlarıyla hiçbir şekilde irtibata geçmediği belirtildi. yılmazkaya'nın diğerd akrabalarının ise istanbul beşiktaş'ta yaşadığı öğrenildi.

    5 yıl önce eşini kaybettiğini aktaran anneanne ayşe öztürk, torunu orhan yılmazkaya’nın üniversite yıllarında kendisini hiç aramadığını, dedesi öldükten 1 yıl sonra, yani 2005 yılında, bayramiç’e gelip mezarını ziyaret ettiğini söyledi.

    orhan yılmazkaya kitap yazardı

    öte yandan gerçek gündem.com'un ulaştığı bilgilere göre, bu sabah saatlerinde öldürülen devrimci karargah örgütü üyesi orhan yılmazkaya, istanbul üniversitesi'ni bitirdikten sonra siyasi faaliyetlere başladı. yılmazkaya, 1994 yılında kapanarak adını değiştiren sosyalist iktidar partisi (sip) saflarında siyaset yaptı. sip'nin kapatılması ve yerine türkiye komünist partisi'nin kurulması kararının alınması üzerine, yılmazkaya arkadaşlarıyla yollarını ayırdı. yılmazkaya'nın ''tkp'ye katılmadığı'' öğrenildi.

    1999 yılında terör örgütü lideri abdullah öcalan'ın kenya'da yakalanarak türkiye'ye getirilmesi üzerine başlayan eylemlere destek vermek için çalıştığı radyo umut'ta terör örgütü pkk'nın bildirisini canlı yayında okuyan yılmazkaya, radyonun 1 yıl kapatılmasına sebep oldu. radyo umut'un sahipleri, kapatılma kararının ardından radyoyu devretti.

    orhan yılmazkaya, bu sırada çeşitli kitaplar da yazdı. çitlembik yayınları'ndan çıkan kitaplar arasında ''türk hamami'' adlı bir eser de var. yılmazkaya'nın bir süre pkk'ya yakınlığıyla bilinen demokrasi gazetesi'nde çalıştığı da ifade edildi.

    orhan yılmazkaya kimdir?

    1970 doğumlu orhan yılmazkaya, 1987'de kabataş erkek lisesi'ni, 1994'te istanbul üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi'ni bitirdi. gazeteciliğe 1994'te sabah gazetesinde başlayan yılmazkaya, radyo umut, demokrasi gazetesi, tesisat ve doğalgaz-petrol-lpg dergilerinden haber müdürlüğü ve yayın yönetmenliği, çitlembik yayınları'nda editörlük yaptı.

    çeşitli dergilerde incelemeleri ve edebiyat yazıları yayınlandı. orhan yılmazkaya'nın türk hamamı isimli kitabı aralık 2003'te çitlembik yayınları'ndan türkçe ve ingilizce olarak yayınlandı.

    yılmazkaya içerikmarket yayıncılık bilişim halka ilişkiler ltd.'de yöneticilik yaptı. yılmazkaya patent dünyası dergisinin yayın yönetmenliği görevinde de bulundu.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap