1185 entry daha
  • 2024 ocak ayında ailecek 7 günlük bir gezi yaptık. gidecek arkadaşlar için güncel tecrübelerimi yazayım.

    dubai ve sharjah havalimanına bilet alabilirsiniz. ikisi de merkeze yakın. abu dhabi baya uzak, değmez.

    gümrükte pasaport kontrol deskinde herkese ücretsiz yerel sim kart veriliyor. 1 gb internet, 24 saat kullanım hakkı var. gideceğiniz yere kolay ulaşmanıza yardımcı oluyor, ince bir düşünce. havalimanı dahil olmak üzere gittiğiniz her mekanda free wifi var zaten. internet sıkıntı olmuyor.

    yanınızda dolarla gidin. acil ihtiyacınız yoksa havalimanında değil avm'lerdeki döviz gişelerinden dirhem alın, biraz daha avantajlı çeviriyorlar. yaklaşık kur 1 dolar 3.65 dirhem, 1 dirhem 8.5 lira.

    otele taksi ile geçebilirsiniz. taksi ucuz ve sıkı denetim nedenli standart tarife ile çalışıyor. kredi kartı tüm araçlarda geçerli, nakit bulundurmanız şart değil.

    taksi sokakta çevirebilir, otelde lobiden rica edebilir yada careem isimli uygulama ile istediğiniz yere kendiniz çağırabilirsiniz. uygulamayı aktive etmek için hattınızın açık olması gerekiyor.

    araç kiralama günlük 150 dirhemden başlıyor. daha uygun da denk gelebilir bilemiyorum, gitmeden bakmak lazım.

    metronun günlük ve haftalık kartları var ama pek gerekmiyor, ailecek geziyorsanız taksi daha uyguna geliyor zaten.

    4 ve 5 yıldızlı oteller iyi standartta. turizm ülkenin ana konusu oldugu için temizlik ve hizmet iyi. kahvaltılı otel tercih ettim çok memnun oldum, öneririm.

    burj khalifa güzel bir tecrübe. olmazsa olmaz. dünyanın en büyük avm'si ile yanyana. gitmeden bilet alın yer kalmıyor gruplardan. online kendi sitesinden alın, fake bilet olayı varmış nette.

    ımg world çok güzel. bir gün ayırmak gerekiyor. yaşlılar için sıkıcı ve riskli olabilir, boşa bilet almayın. içeri yemek sokmak yasak, çanta araması yapılıyor. bisküvi falan varsa derine gömün. içeride yemek ve içecek kazık. avm de 12'ye yediğim burger burda 55 dirhem.

    miracle garden güzel bir çalışma ama istanbul gibi ortalama peyzaj ve yeşillik olan yerden gelenler için pek bir numara yok. sıcakta beynin kaynıyor. para ve vakit israfı yapmayın.

    global village konsept bir mekan. otopark sonrası hindu abiler bisikletle sizi meydana taşıyor. akşam yemeğini orada yiyecek şekilde aç gidilebilir. farklı ülkelerin farklı yemeklerini deneyebilirsiniz. bizim sultanahmet ramazan ortamı gibi, ne ararsan var. 5 saat sürüyor.

    basra körfezine ayağımı sokayım yada yüzeyim derseniz jumeirah public beach güzel. otopark var, parkomattan bilet alabilirsiniz, 3 saati 5 dirhem gibi. seviyorsanız birkaç saat geçirilebilir. bir büfe var atıştırmalık bulunuyor, yanınızda da götürebilirsiniz. free wc ve duş var, tertemiz.

    hediyelik eşya alabileceğiniz kabayel diye bir mağaza var, bizim 1 milyoncu konsepti gibi ama devasa, bütün çin, hindistan, endonezya malları burda. kabayel'in yanında muhtar diye bir restoran fırın var, lübnan usulü her çeşit hamuru deneyebilirsiniz. lezzetli ve uygun.

    market/alışveriş/eczane ihtiyacınız olursa mall of emirates yanındaki lulu hipermarkette ne ararsanız var ve uygun. yerel ürünler ve markalar var. hurma vs çeşitleri bol ve çarşıya göre fiyatlar iyi. dahili fırın vs var, 5m migros formatında.

    avm'lerde elektronik uygun. cep telefonu vergi eklenince tr ile aynıya geliyor. ortalama fiyat bilgisi ve planlama açısından amazon.ae ye bakabilirsiniz, avm fiyatları buraya benzer. altın türkiye'den geliyor. fiyat benzer. bütçeniz varsa çeşit sınırsız tabi.

    aklıma geldikçe eklerim, sorusu olan varsa yazabilir. iyi gezmeler..

    edit: sim kart sadece dubai international da veriliyormuş!

    edit2: dubai int havalimanı marina 90, sharjah havalimanı marina taksi 180 dirhem tutuyormuş. anlık fark 770 tl. saatiniz uyuyorsa ailecek alınan sharjah bileti net avantajlı oluyor.

    edit3: palmiye adası güzel bir çalışma. palm view kulesi var biletle giriliyor, cam balkondan tüm palmiye izleniyor.
    monorail'i de deneyebilirsiniz, su üzerinden palmiyenin ucuna kadar gidip inip gezebilirsiniz. (palm view için bir durak var monorail'de, ikisi eş zamanlı halledilebilir)
    eski dubai'de baharat çarşısı var, bizim mısır çarşısı formatında, gezilebilir. burada abra denen kayıkla karşıdan karşıya geçebilirsiniz, kısa ve hoş bir tecrübe.
    tekstil benzer geldi. markalarda bazen sağlam indirim olabilir tabi o niyetle gezmeden bilmek zor.
    karak çayı içmeden ve mandi pilavı yemeden gelmeyin. noor al mandi restaurant'ı öneririm.

    debe editi: insan ömrü çok kısa, kalp kırmayın, sabırlı olun!
60 entry daha
hesabın var mı? giriş yap