144 entry daha
  • edebi yönü zayıf ve sadece korku yazıyor diye itham edilen ancak gerçekte daha farklı bir yazardır. türkçemize çevrilmiş olan kitaplarının bir listesi ve yorumlarını size sunmaktan şeref duyarım: bu kitaplar daha ayrıntılı olarak kendi başlıklarında illa ki verilecektir ama stephen king' in bibliografyası da anca kendi isminin başlığında bir bütün olarak incelenebilir ki adamın ne tip ve nasıl yazdığı belli olsun. ama tabi genel bilgi vererek üstünkörü geçeceğim roman incelemelerini burada, umarım kitap seçerken faydasını görürsünüz: sizden istediğim bir şey var; bu adamı okumadan "aa s. king mii? bırak ya ben edebiyat seviyorum o ne öyleee" demeyiniz. buyrun başlayalım uzun yolculuğumuza:

    -carrie * carrietta white adlı bir ergen kızın, koyu dinci annesinin baskıları ile ve okulunda yaşadığı soyutlanma ile birlikte telekinetik güçlerinin açığa çıkması ve kızın etrafında dönen olayların klasik king üslubuyla anlatıldığı ve king' i üne kavuşturan ilk basılmış romanıdır.

    -salem s lot * kendi halinde bir yazarın salem's lot adlı kasabaya gelmesi ile birlikte oradaki gizemli ve zengin bir adamın kötü şeyler yaptığından şüphelenmesi sonucu aralarında geçen klasik bir vampir-rahip savaşı. yalnız bu romandaki kasvet duygusu mükemmele yakındır ve king'in en başarılı eserlerinden birisidir. yalın dili ve akıcılığı ile 2 günde bitirirsiniz. tv filmi olarak da bir kaç bölüm çekilmiştir ve gayet başarılıdır. romanda peder callaghan tiplemesine dikkat diyorum.

    -the shining * bir ailenin sahip olduğu dağ başındaki bir motelin ölü sezonundaki yalnızlık hikayesi. psikolojik sorunları olan bir baba ve psişik oğlunun hüzünlü ve bir o kadar da gizemli hikayesi. kanımca psikolojik gerilim türüne çok başarılı bir katkı. jack nicholson, aynı adla filme çekilen bu eser ile oscar ödülüne uzanmıştır ayrıca. 6.his filmindeki "i see dead people" geyiğinin sinemayla ilk buluştuğu romandır belki de.

    -the stand * dünyaya yayılan bir biyolojik savaş ürünü grip virüsünün bilinen uygarlığı yok etmesi ile birlikte kalanların uygarlığı yeniden inşa etme çabalarının destansı anlatımı. türkçe çevirisi resmen kuş edilmiştir, orjinali 1100 sayfalık bir destanken türkçeye sadece 400 sayfası çevrilmiştir. olay örgüleri ve psikolojik faktörler bu kitabın en başarılı yönüdür. kesinlikle tavsiye ederim.

    -the dead zone * kaza geçirip 5 yıl komada kaldıktan sonra ayılan bir öğretmenin kendindeki "ölü bölge" yi keşfetmesinin ardından yaşadığı psişik ve psikolojik olayları konu alır. başarılı ve iç karartıcı bir gerilimdir. daha sonra film, tv dizisi şeklinde de görüntülü sanata adapte edilmiştir.

    -firestarter * pirokineziye sahip bir küçük çocuğun ailesiyle birlikte cia' den kaçmasını anlatır. güzel bir romandır. devlet bu çocuğu araştırmalarda kullanmak ister vs. vs. fazla anlatmayayım.

    -cujo * fazla söze gerek yok. bir korku klasiği, kuduz bir st. bernard köpeğinin 2 aileye yaşattığı dehşet. mükemmel bir roman, yalnız kuduz korkusu salabilir bünyelere, benden söylemesi. olaylar kısa bir süre içinde ve hızlıca gelişmektedir.

    -christine* doğaüstü güçlerin ele geçirdiği bir eski otomobilin macerası. çok kereler filme de çekilmiş bir klasik. okuyalı çok uzun süre geçtiği için aklımda fazla bir özelliği kalmadı.

    -pet sematary * öldükten sonra mistik bir kızılderili mezarlığına gömülen bir kedinin dirilmesi sonucu ailenin yaşadığı gerilimin trajedik ve gizemli bir biçimde anlatılmasıdır. filme de çekilmiştir. ama romanı daha başarılıdır. mükemmel bir akıcılığı vardır ve karanlık atmosferi ile okuyanı gerçekten sarar.

    devamı bir yerlerde...
694 entry daha
hesabın var mı? giriş yap