3 entry daha
  • genelde "engelli is arayan var mi" bir maille posta kutunuza gelen duyurularla tamamlanan süreç. evet türkiye'de bir kurum var, bir işlerlik var ama gerçek ve doğru istihdam maalesef yok.

    zaten şirketlerde "kotamizi doldurmak uzere engelli ariyoruz" yaklasimi cok rastladigimiz bir durum...iş-kur'a güvenmeyen işveren tanıdık aracılığı ile güveneceği, iş bildigini bildiği ya da bankamatik memuru yapacaksa tanıdığa olsun niyetiyle bu istihdam için duyuru mailleri atmaya aşlar

    maalesef ki bir bilinç, bilgi, cesaret eksikliğidir bu durum. engellilerin en az herhangi bir engeli olmayan insanlar kadar rahat yapabilecekleri bircok is var. buradan yola çıkarak bir yetklinin sözlerini alıntılamak istiyorum "isverenlerin de bu konuda biraz duyarli olarak bu kisilerin hangi isleri yapabilecekleri konusunda bilgi sahibi olmaya calisip bu tur bir arayis icine girerken hangi pozisyon icin, hangi niteliklere sahip engelliler aradiklarini belirtmelerinin firsat esitligi acisindan daha dogru olacagini dusunmekteyim. aksi yonde bir dusunce tarzi iki davranistan birini dogurmaktadir: bunlardan birincisi engelliyi bankamatik engellisi yapip ise gelmeden sadece maasini almasini onermek, ikincisi ise olabildigince az engeli olan birini secip kendine "sorun cikarmayacagini" dusunerek kendini rahatlatip ceza odemekten bu yolla kurtulmak."
    ----

    örneğin bir tekerlekli sandelye kullanıcısı için işyerinde pek çok düzenleme gerekirken, bir görme engelli için gerekmez. evet, işe alımında en çok korkulan engel kapsamlarından birine sahip olan görme engelliler de çok az emekle duyarlı mekan planlaması yapılarak çok verimli bir şekilde istihdam edilebilir. yani öküzce söylemek gerekirse bu sizin işveren olarak becerinizdir.

    başta insan kaynakları olmak üzere, şirket yönetiminde yer alan kişiler bu konuda çok değişklik yapabilirler, ülke genelinde süreçlerin değişmesinde çok yardımcı olabilirler.

    o kadar hassas insanlari , doğru yönlendirip, sizin için çok değerleri işleri, bilgileri, belgeleri onlara emanet ettiğinizde ne kadar iyi bir sonuç alabileceğinizi hayal edebiliyor musunuz?

    biraz düşleyin.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap