36 entry daha
  • mevlana'nın tyler durden'ı gibiydi bu abimiz. iliklerine kadar sisteme angaje olmuş bi halde buldu mevlana’yı: böyle kitapların arasında kalmış vaziyette bitap; böyle bunu da bileyim, şunu da okuyayım, şuna da öğreteyim, şu da sevsin beni, buna da yaranayım halleri içerisinde savruk…

    abi çıktı işte, belirdi bir gün: bırak hoca dedi, aç gözlerini, bunlar boş iş dedi. tuttu bunun kitapları attı suyun içine, kitapları çağırdı kitaplar eline geldi, ıslanmamışlar meğerse. sonra işaret parmağından ateş çıkarıp sigarasını yaktı, böyle bi hava bi civa: kulak memesinden altın lira çekip almalar mevlana’nın, muck yapıp hareket çekmeler… başını döndürdü anlıyor musun bizim celalo’nun, özendirdi çocuğu kendisine..

    mevlana buna takılmaya başladıktan sonra işleri dersleri filan boşladı, ailesini ihmal etti, namazlarını aksattı. herkesin gözleri önünde bir takım garip hal ve hareketler sadır oldu bu ikiliden. konu komşu bir yere kadar eyvallah dedi, ev halkı da sineye çekti ilk zamanlar. sonra ne olduysa tebrizli tyler kimya kıza niyet kestikten sonra oldu. hoş olmadı.

    kıskançlık krizlerine kapılan allaadin bunu öldürdü mü, böyle biri zaten mi yoktu, yoksa allaaddin 6 patlarıyla aslında mevlana'yı vurdu da tebrizli mi ortadan kayboldu, bilemiyoruz. alimler de tam olarak bilemiyorlar, rivayetler muhtelif. hayırlısı tabii.
336 entry daha
hesabın var mı? giriş yap