7 entry daha
  • kesinlikle destekliyorum. hatta banner'larından bir tanesini, kişisel web siteme de eklemiş bulunuyorum. ancak, bir konuda kendilerini eleştirmeden edemeyeceğim.

    eylem güncesi başlıklı bölümlerindeki bir paragrafı aynen yapıştırıyorum: (anlayacağınız üzere, bu hareketin ilk aşamadaki amacı belirtilmiş)

    "genel olarak yapmak istedigimiz de bu; bir taban hareketi olusturmak. direkt tavandan isimlere ulasmaya calismak yerine, bizler gibi siradan vatandaslarin tepkilerini ortaya koymalarini saglamak, ve bunun domino tasi gibi kisiden kisiye ilerleye ilerleye tavana vurmasi, yaptirim gucu olanlari harekete gecirmemiz."

    okuduğunuz üzere, sıradan vatandaşlardan bahsediliyor; taban hareketi oluşturmaktan bahsediliyor. yani hedef, ilk aşamada sıradan vatandaşlara ulaşmak, daha sonra domino taşı gibi etkileşim halinde tavana ulaşmak ve nihayetinde ses getirmek.

    e peki arkadaşım, diyorsunuz ya sıradan vatandaş filan falan... bu bahsi geçen sıradanlaşmış vatandaş, sizin dilinizi nasıl anlayacak?

    "opresif" diye bir kelime kullanmışsınız şimdi. hatta öyle bir kullanım ki bu, "temel ilkelerimiz" bölümünden tutun, eklenilmesi istenen banner'lara kadar her yerde bu kelimeyi kullanmış. ve hatta, web sitenin üst kısmında yer alan, banner'ımsı sansür tarihçesinde bile aynı kelimeyi kullanmışsınız. kısacası, kullanmışsınız da kullanmışsınız.

    e söyleyin hele, nedir bu kelimenin anlamı? sadece ben mi bilmiyorum diye sözlükte araştırdım, bulamadım. google gibi hazinenin içinde aradım, yine elle tutulur bir şey bulamadım. bulduklarım da yarım yamalak anlamlardı.

    şimdi sormak istiyorum tekrar: birincil amacı, halkta bir tepki yaratmak olan bu oluşumun, böyle garip bir kelime kullanmasının ne gereği var? tekrar diyorum, herhangi bir yerde geçse bu kelime, ses etmeyeceğim; ancak neredeyse her yerde bu kelimeye rastlayınca, yazamadan edemedim.

    ayrıca; dünyanın en opresif sitelerinde bile böyle bir kelime yok!

    opresifmiş...
19 entry daha
hesabın var mı? giriş yap