120 entry daha
  • entryme başlamadan önce, burada kendisinin twitter hesabından birkaç tweetini paylaşmak istediğim son günlerin "çiçeği burnunda" gazetecisi bağyan.

    hulya avsar fake diğildir
    about 4 hours ago from web

    inanamıyorum ablamda twitter da
    about 4 hours ago from web

    kurtlar vadisi gladio benlikmidir acaba
    5:31 pm nov 21st from web

    7 kocalı hurmuzde ıyı
    5:29 pm nov 21st from web

    evet bu kadar örnek yeter, zaten daha fazlasını bulup da buraya kopyalamayı benim bünyem kaldırmayacak. sanıyorum ki bu örneklerdeki imla hatalarını burada tek tek belirtmeme gerek yok, zaten görür görmez insanın sinirlerini hoplatacak derecede göze batıyorlar. hah bu hataları sadece helin mi yapıyor da burada eleştiriyorsun diyecek olanlar çıkabilir. hayır, malesef bu hataları yapanların sayısı bir hayli fazla, tahmin edilebileceği gibi başlıca sebeplerden biri de ülkemizdeki kitap okuma oranının yerlerde sürünüyor olması. bu bambaşka bir başlığın konusu, helin avşar başlığı altında çemkirecek değilim.

    gelgelelim bu bağyan son zamanlarda habertürk gazetesi'nin yanılmıyorsam magazin departmanında çalışıyor ve gazetenin pazar ilavesinde her hafta sonu röportajları yayınlanıyor. malum kalite yoksunu rasim ozan kütahyalı röportajıyla da bu görevinden daha fazla kişi haberdar olmuştur herhalde.

    fakat benim içim acıyor be sözlük. üniversitelerin gazetecilik bölümlerinde okumaya yeni başlamış, zaten okumakta olan veya okulunu bitirmek üzere olanları düşündükçe içim acıyor. okulunu bitirip işsiz kalmış gazetecilik mezunlarını düşünüyorum yine içim acıyor. okulunu bitirip geçim derdi yüzünden başka bir işle uğraşmak zorunda kalmış insanları düşününce yine yeni yeniden içim acıyor. ama sonra bakıyorum; içi boş türk popüler kültürünün yarattığı egosu fazla fazla şişirilmiş şarkıcı bir bağyanın kardeşi, -evet elindeki tek sıfat bu, kardeş- gidip çat diye bir gazetede işe başlayabiliyor, anında kendisine "gazeteci" unvanını yakıştırabiliyor. o kadın ki dahi anlamındaki de yi ayrı yazmaktan aciz, değil yerine diğil yazabiliyor ve gazetecilik adına yapabileceği en yaratıcı şey bir başka absürt, liberal geçinen ve köşesini nasıl elde ettiğini aklımın bir türlü almayacağı bir köşe yazarının göğüs kıllarını mıncıklamak.. fena.

    ve kimse olup biten bu ve bunun gibi saçmalıklara sesini çıkartmıyor. kimsenin sesini çıkartmaması sonucu popüler kültür adı verilen o sikindirik kavram çıkıyor ortaya.

    bir yerlerde çekirdek ailenin babası pazar sabahı gidip habertürk gazetesi'ni alıyor, baba gazetenin kendisini okurken evin annesi de pazar ilavesinde gazeteci bağyan helin avşar'ın röportajını okuyor, kahvesini yudumluyor bir yandan. diğer bir yanda gazetecilik okuyan üniversiteli genç vizelere çalışıyor, ortalamalarla uğraşıyor, ders notları peşinde koşuyor. belki de gazetecilik mezunu bir başka genç işsiz uyandığı bir güne daha ardı arkası gelmeyen küfürler saydırıyor. pazar ilavesinden helin avşar bakıyor donuk donuk, chanel çizmeleriyle, çizmelerinin altında rasim ozan kütahyalı.
112 entry daha
hesabın var mı? giriş yap