7 entry daha
  • şimdi "bunu ben de yapmak istiyorum, benim neyim eksik da vinci'den, ataturkiye'den..." söylenişlerinizi duyar gibiyim. ee tabii herkes dâhi olamaz, önce bunu kabullenmek lazım...

    ehuehau, şaka yapıyorum elbette. bunu yapabilmek için sağlam bir motivasyonunuz, bir gerekçeniz olmalı. bu yüzden öncelikle dâhilerin düşünce yapısını, yaşam şekillerini incelemelisiniz.

    uyku çoğu dâhi için bir vakit kaybından başka bir şey değildir. ayrıca dâhiler sürekli bir şeylerle uğraşan, en azından düşünen stresli insanlardır. çoğunun obsesiflik derecedesinde takıntılı olduğunu da varsayarsak normal bir insanın bile bu etkenlerle uykusu kaçabilir :)

    mesele burada şu; uykuyu verimli hâle getirmek. sürekli tetikte uyumak normal bir insan için aslında rem1 evresinde uyumaya çalışmaktır. bu da tek fazlı bir uyku sistemidir ve rem1 evresi dinlendirici değildir. önemli olan bütün fazları karıştırıp çok fazlı bir uyku sağlamaktır.

    aslında bunun nasıl sağlandığını ben de tam olarak bilmiyorum. kendim için konuşursam, her an telefon ya da kapı çalacak diye sürekli tetikte uyuyorum, aşırı stresli bir insanım, düzenli bir hayatım yok ve bu da bende çok fazlı uykuyu tetikledi. iyi mi oldu, kötü mü; bu konuda henüz bir fikrim yok. ama ayakta kaldığım aktif süreme daha çok vakit eklendiği aşikâr ve tanıdığım çok zeki bir insan da benim gibi uyuyor (bunu da yeni farkettim).

    dip not: çok fazlı uykuyu eğer gerçekten istiyorsanız rüyalarınıza elveda demelisiniz. 3-4 sene öncesine kadar lucid dream deneyimlerim vardı ancak şu anda normal bir rüya bile göremiyorum. çok büyük kayıp değil belki ama insan sevip de özlediği insanları bazen rüyasında görmek isteyebiliyor*.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap