8 entry daha
  • 31 ağustos 1993 çıkışlı mariah carey albümü. sanatçının toplamda dördüncü albümü olup stüdyo albümleri arasında üçüncüdür. yaklaşık 30 milyonluk (oha!) satışıyla mariah'nın en çok satan albümüdür.

    mariah bu albümde uzun süreli çalışma arkadaşı walter afanasieff ve '90'lar r&b'sinin en önde gelen isimlerinden babyface ile çalışmıştır. albüm genel olarak mariah'nın hacimli sesiyle uçurduğu baladlardan oluşmaktadır (avrupa sürümlerini baz alırsak 11 şarkıdan 8'i baladdır.).

    ilk single dreamlover, mariah'nın önceki iki albümündeki** yoğun soul tarzından biraz olsun sıyrılarak r&b'ye ilk adım atışını ve popa kayışını simgeler. zirâ daha sonra fazlasıyla yararlandığı bir kullanım olan sample kullanımını ilk bu şarkıda gerçekleştirmiştir. single billboard'da 1 numaraya çıkarak carey'nin amerika'daki 7. 1 numara single'ı olmuştur.

    ikinci single hero, mariah denince ilk akla gelen şarkılardan biridir ve o da billboard'da kısa sürede zirveye oturmuştur.

    üçüncü single without you, beklentilerin aksine mariah'nın bu albümden çıkan 3. amerika 1 numarası olamamıştır; ancak ingiltere başta olmak üzere pek çok avrupa ülkesinde ve brezilya gibi uzak coğrafyalarda 1 numaraya yükselmiş, avustrâlya ve kanada gibi önemli pazarlarda da tıpkı abd'deki gibi ilk 3'e girmiştir. 2000'deki westlife düeti against all odds'a dek bu şarkı mariah'nın ingiltere'deki tek 1 numara single'ı olarak kalmıştır. şarkı aslen badfinger grubuna âittir ve 1970 çıkışlıdır.

    without you, never forget you ile a-side olarak çıkmış, ancak elbette o şarkıyı gölgede bırakmıştır. never forget you sınırlı sayıda tek başına da yayımlanmıştır.

    dördüncü ve son single olan gospel esintili anytime you need a friend diğer 3 single kadar olmasa da yine başarılı bir liste grafiği çizmiş, ingiltere'de 8, abd'de ise 12. sıraya dek yükselmiştir. şarkı, carey'nin abd'de ilk 10'a giremeyen ilk single'ıdır. "c&c club mix"i çok ünlü ve güzel bir remikstir.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap