8 entry daha
  • bu baskına dönük bir istihbaratın olduğu taraf gazetesi tarafından iddia edilmiş, türk silahlı kuvvetleri de bu iddiayı "evet baskından 9 gün önce bu konuda bir bilgi alınmış ve birimlere iletilmişti" diyerek doğrulamıştı. hatırlandığı gibi.

    bu arada herhangi bir olayın meydana gelebileceği konusunda "9 -10 gün önceden" gelen bir bilginin pratik olarak hiçbir faydası olmaz. bilakis zararı dokunur. şöyle ki: "bir saldırı olacağı yönünde istihbarat geldi": emin olun ilk gün herkes cin kesilir. bütün personel çok dikkatlidir. 2. ve 3. gün azalarak da olsa bu durum devam eder. 4. günden itibaren "ya bu istihbarat da palavraymış" düşüncesi -daha önce defalarca olduğu gibi- herkese hakim olur. ve hiç beklemediğin anda, rahatlığın tam ortasında da saldırı gelir.

    belirsizlik içeren bilgi, eksik istihbarat hiçbir işe yaramaz. bilakis zarar verir, hedeften uzaklaştırır.

    neyse konuya dönelim: şimdi ortaya çıkan yeni bilgilerin ışığında abd'nin dağlıca'ya ilişkin saldırı bilgisini genelkurmay'dan gizlediği, saldırı istihbaratını baskından 3 saat sonra haber verdiği açığa çıkmış. bu bilgiye ulaşan ve kamuoyuna açıklayan da yine taraf gazetesi kökenli bir yazar: nevzat çiçek. yani reco'nun stratejik ortağı abd yine elinde kürekle, türkiye için kazdığı kuyunun başında yakalanmış. (bkz: tavşana kaç tazıya tut demek)

    (bkz: 21 ekim 2007 hakkari pkk çatışması/@altay)
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap