5 entry daha
  • evet herşey çok güzel hem onun için hem de ülkemiz için. bir astsubayın buralara gelmesi ülkemiz açısından gurur verici; ama ya yetkinlik, bu hiç düşünülüyor mu?

    önemli kurumların başına genç ve atak insanlar getirmek iyidir evet ama ya tecrübe, bilgi ve birikim. sayın hakan fidan ı tebrik ediyorum ancak kurumla ilgili bazı revizyonlar yapacağı söyleniyor. benim en çok dikkatimi çeken kısmı kurumun iç ve dış istihbarat olarak abd tarzı (cia/fbi) yapılanmaya gitmek istemesi.

    öncelikle ülkemiz abd ile çok farklı bir ulusal programa sahip ve bambaşka şartlara sahip bir ülke durumundadır. abd bir süper güç olarak cia gibi güçlü bir dış istihbarat ağına sahip olmak zorundadır. ancak ya ükemiz, biz ne süper bir gücüz ne de abd gibi dünya jandarması rolündeyiz. zaten biz daha ülkemiz içinde kendi topraklarımızda birkaç çapulcu terörist ile baş edemez konumda birçok iç istihbarat açığına sahip bir ülkeyiz.

    şimdi sayın hakan fidan belki çevrenizdekiler sizin gençliğinizden ataklığınızdan dolayı size vermekteler gazı. ancak unutmayın türkiye hala inanılmaz bir iç istihbarat açığı ile karşı karşıya iken mit i ikiye bölmek hele de bu kısıtlı kadrolar ile tam bir intihara neden olacağı gibi geri dönülmez yaralarda açması kaçınılmazdır.

    gençliği büyük bir avantaj olan hakan fidan öncelikle iç istihbaratı elindeki zamanı iyi kullanarak belini doğrultur hale getirmeden bölerse vay bizim halimize diyorum.
1728 entry daha
hesabın var mı? giriş yap