29 entry daha
  • olayın unutturulmadan göz önünde tutulması gerektiğini düşünüyorum. fikirsel veya eylemsel açıdan bundan rahatsız olan herkesin ufak ya da büyük bir katkıda bulunması gerekli. fikir yürütme konusunda özellikle internet sözlüklerindeki düzensiz ortam büyük bir kaynak oluşturabiliyor. emprovize gelişen sözlük eylemlerini görünce bu konuda cesareti biraz daha bulmalıyız kendimizde.

    türkiye'deki tüm internet aleminin inci sözlük kadar olamayacağını düşünmek istemiyorum. kolektif bir eylem bir fikir altında birleşirse, yüz binlerle anılan bu isimlerin hepsinin eyleme fikirsel anlamda dahi olsa katılacağına eminim.

    internet sansürü belirli bir toplumu ya da bireyi ilgilendiren basit bir konu değil. sanal alemle fazla ilgisi olmayan bir insanın bile en basitinden haber alma özgürlüğüne getirilen bir kısıtlama var gündemde. belirtildiği gibi herhangi ciddi bir durumda, umarım olmaz, her türlü kitle iletişim sistemine çok büyük çaplı bir sansür getirilmesi söz konusu olur. o zaman da ağzımızı bile açamayız. şimdiden özgürlüklerimizi geri kazanmak için bir şeyler yapmaya başlamalıyız.

    mail bombardımanı, yorumlarla durumu belirtmek gibi eylemlerin internet aleminde yapılan trollükler içinde en zayıf halkaları teşkil ettiğini düşünüyorum. ama özellikle yorumlarla olayın her yerde duyulması ve hiçbir insanın başka tarafa bakarak kaçamayacağı bir hale gelmesi, ciddiyetin herkes tarafından fark edilmesini sağlar. inci sözlüğün basit ama etkili eylemleri gibi. 6 ayda haklarında 64 sayfa entry girilmişse büyük oranda yaptıkları çok ama çok ufak mail eylemleri sayesinde oldu. şimdi halk hareketine kadar uzanan bir yapıya sahipler.

    herhangi varolan bir stkdan destek alınıp o yolda ilerlemek olaya siyasi bir taraf belirlemek anlamına gelir. günümüz türkiyesinde her biri partiler için mücadele ediyorlar çünkü. bu da desteği azaltır.

    ekşi sözlüğün bu konudaki tutumu bu yüzden önemli. herhangi siyasi bir çıkar için değil, tamamen özgürlükler için yapılan bir mücadele olduğunu unutmaz kimse.

    bu mücadele esaretten kurtulmak, yeni çağın getirdiği özgürlükleri geri kazanmak için olacak.
102 entry daha
hesabın var mı? giriş yap