5 entry daha
  • http://www.roche.com.tr/…nlerimiz/vitamin/alt05.asp

    formülü:

    becozyme c forte lak tablet b kompleksi vitaminlerinin en önemli faktörlerini ve c vitamini içerir.

    b1 vitamini 15 mg,
    b2 vitamini 15 mg,
    kalsiyum d pantotenat 25 mg,
    b6 vitamini 10 mg,
    b12 vitamini 0.01 mg,
    folik asit 1.50 mg,
    c vitamini 200 mg,
    d biotin (h vitamini) 0.15 mg,
    nikotinamid 50 mg

    farmakolojik özellikleri:

    suda eriyen vitaminler çoğunlukla organizmada birbirleri ile yakından ilgisi bulunan metabolik fonksiyonlara katılırlar. bu vitaminlerin hipovitaminozunda genel olarak birçok faktörün birden eksikliği söz konusu olup tek bir faktörün eksikliğine az rastlanır. suda eriyen bu vitaminler vücutta depo edilemedikleri için herhangi bir nedenle yetersiz miktarda alındıklarında, emilim bozukluklarında veya metabolizma hızının artışına paralel olarak kullanımları arttığında bunların eksiklikleri ve buna bağlı hastalıklar kolaylıkla ortaya çıkar.

    endikasyonları:

    b kompleksi vitaminleri ve c vitamininin gizli veya belirgin eksikliğine bağlı bozukluklar. enfeksiyon hastalıklarının komplikasyonları, özellikle ateş ve diyare ile birlikte görülenler: malarya, spru, pelegra v.s. özellikle yaşlı ve düşkün kimselerdeki hipovitaminozlar, senil ajitasyon ve konfüzyonlar. kronik alkolizm belirtileri ve toksik ambliyopi. uzun süreli antibiyotik kullanımı ve kemoterapötik ilaçların meydana getireceği hipovitaminozlara bağlı komplikasyonların önlenmesinde (glosit, stomatit ve diğer komplikasyonlar; tedaviye cevap alınmaması ve nekahatin uzaması). depresyon, yorgunluk, aşırı sinirlilik, iritabilite halleri ile mücadelede. iştahsızlık ve asteni halinde iştahın ve sindirim uyarılması gerektiğinde. peptik ülser, diyabet v.s. gibi sıkı bir perhize tabi hastalıklarda diyeti tamamlayıcı olarak.

    uyarılar/önlemler:

    bileşiminde yer alan b2 vitamininden dolayı idrarı sarıya boyayabilir, ancak bunun hiçbir zararı yoktur. yan etkiler /advers etkiler: herhangi bir yan etkisi ve kontrendikasyonunun olmamasına rağmen çok yüksek dozlarda kullanılmaması gerektiği göz önünde bulundurulmalı ve b grubu vitaminlere duyarlı kimselerde kullanılmamalıdır.

    ilaç etkileşmeleri:

    becozyme-c forte, tek başına levodopa tedavisi gören parkinson hastalarına önerilmez. içeriğindeki b6 vitamini levodopanın yıkılımını hızlandırarak etkisini azaltır, ancak levodopanın bir periferik dekarboksilaz inhibitörü ile (örneğin: levodopa + benserazid kombinasyonu) birlikte verilmesi halinde etkileşim oluşmaz.

    kullanım şekli ve dozu:

    profilaksi: günde 1 lak tablet
    tedavi: günde 2 3 lak tablet
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap