22 entry daha
  • faşist bir tamlamadır.

    iki gündür kimi donanımsız arkadaşlarla "ahehohe, kendi tuzağına düşmüşsün. başlığı kendin açmışsın.ahehorgahahe" minvalinde şeyler söyledikleri bazı yazışmalar oluyor.

    durumu açıklığa kavuşturmadan önce bir süre bekleyeyim dedim, kimse uyanabilecek mi diye... yok anacım, uyanmıyorlar.

    neyse, biz yine görevimizi yapıp insanları aydınlatalım. aydınlatalım ki kimin ne olduğu görülsün.

    bu tamlama, pkk ile ilgili yazdığım çoğu entaride kullandığım, kökeni #18073354 numaralı entariye dayanan "donanımlı pkk'lı" tamlamasından rahatsız olan bir arkadaş tarafından #19429804 numaralı entry'de görünmez bakınız olarak verilmiş bir uktedir. başlığı ben açtım ama bu kavram benim aklımın ürünü değil.

    şimdi, "donanımlı pkk'lı" denildiğinde burada bir halk veya bir etnisiteye yönelik herhangi bir saldırı veya aşağılama söz konusu değil. ben pkk ile kürtleri her zaman ayrı yere koymaya dikkat eden, "pkk'lı olmayan kürt yoktur" gibi görüşleri toptan reddeden, #18747535, #17881917 şeklinde entariler yazan, kürdün benim öz kardeşim, hatta ikizim olduğunu sürekli olarak savunan, varlığımızı sürdürmenin birliğimizi korumaktan geçtiğine inanan birisiyim.

    ancak bu başlığı akıl eden ve beni #19430277, #19430116 numaralı entarilerde üstü açık veya kapalı biçimde faşist olmakla ve faşist olduğumu kabul etmekle itham eden perer mahlaslı yazar aslında "donanımlı türk faşisti" demekle, "türk" kelimesini bu tamlamada kullanmakla bizzat kendisi bir halka faşist demektedir.

    ancak bu donanımsız pıtırcıklara sorsan, "donanımlı kürt faşisti" demeyi hiçbir koşulda aklına bile getirmeyen, bunu şu anda dile getirerek literatüre girmesi riskini yaratmaktan dahi utanan ben faşistim, "donanımlı türk faşisti" diye bakınız verip literatüre sokan perer mahlaslı yazar faşist değil.

    çok ilginç bir algılama biçiminiz var donanımsız arkadaşlarım.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap