9 entry daha
  • bravo balyozculara: emniyet’teki tayinleri de önceden bilmişler!

    balyoz belgelerinde istanbul’da görevli olarak listelenen emniyet müdürlerinin istanbul’a tayinleri belgelerin yazılığı tarihten 6 ay sonra çıkıyor.

    11 no.lu cd’de güvenilir emniyet personeli.doc isimli word belgesinde “istanbul ilinde güvenilir emniyet personeli” başlıklı bir belge var. bu belgede istanbul’da bulunan emniyet görevlilerinden hangilerine darbe sırasında görev verilebileceğine dair notlar alınmış.

    belgenin üstverilerine göre, belge 20 ocak 2003’de oluşturulmuş ve en son 14 şubat 2003’de kaydedilmiş. (belgenin içinde bulunduğu 11 no.lu cd görünen oluşturulma tarihi ise 5 mart 2003.)

    şimdi bu listedeki bazı isimlere bakalım:

    peki bu kişilerin istanbul iline tayinleri ne zaman çıkıyor? temmuz 2003’de!

    belgenin sözde yazıldığı tarihte bu kişilerin hepsi başka illerde görevliler; ogün toprak samsun’da, salih kara eskişehir’de, selim kutkan çorum’da, selami hüner ise izmir’de görevli. (bkz. hürriyet’in emniyet atamaları ile ilgili 3 temmuz 2003 tarihli haberi ve başbakanlık basın-yayın ve enformasyon genel müdürlüğü’nün aynı tarihli haberi).

    dolayısıyla, örnek vermek gerekirse, balyozcular, belgenin (sözde) yazıldığı tarihte izmir’de torbalı ilçe emniyet müdürü olarak görev yapan selami hüner’in, altı ay sonra istanbul’a atanacağını, ve izmir’deki görevini 18 temmuz’da teslim ederek, zeytinburnu ilçe emniyet müdür vekili olarak göreve başlayacağını öngörmüş ve kendisini istanbul’daki güvenilir emniyet personeli olarak listelemişler.

    tıpkı hür demokratlar derneği’nin adının ileride değişecegini öngörerek, derneği “liberal avrupa derneği” olarak fişlemeleri gibi. ya da daha ortada yokken büyük ortadoğu planından (bop) bahsetmeleri gibi. ya da sanıklardan birine, personel kayıtlarının güncellendigi çok ileri bir tarihe kadar hiç kullanılmayan ön adıyla hitap etmeleri gibi…

    bu, 11 no.lu cd’nin ve içindeki belgelerin iddia edildikleri tarihte yazılmadıklarına dair bir kanıt daha oluşturuyor.
66 entry daha
hesabın var mı? giriş yap