9 entry daha
  • bünyesinde birçok tarihi yapıyı barındıran, kanarya adalarının en büyük adası üzerinde konuşlanmış bir şehir. şehrin eski merkezi la laguna aynı zamanda tenerifenin tarihini gözler önüne serer. la laguna'da 16. yüzyıldan 18. yüzyıla kadar yapılmış birçok yapıya rastlayabilirsiniz. bu binalardan birçoğu bugünlerde müze olarak hizmet vermektedir. 18. yüzyılda yapılmış bir bina olan "hotel aguere" oldukça güzel bir mimariye sahiptir ve la laguna'nın merkezinde bulunur. kanarya adalarına yolunuz düşerse burada kalabilirsiniz. la laguna'dan, adanın merkezi konumunda bulunan santa cruz de tenerife'ye gitmek isterseniz tüm şehri dolaşan ve yapımı iki yıl önce tamamlanan tramvay hattını kullanabilirsiniz. santa cruz de tenerife nüfus yoğunluğu olarak adanın en kalabalık bölgesidir. adanın hem tarihi güzelliklerini hem de modern yüzünü yansıtır. adanın güneyindeki plajlar oldukça güzel olmakla birlikte deniz biraz soğuktur.

    adada görmeniz gereken diğer yerler ise el teide ve loro park'tır. el teide adanın merkezinde bulunan ve 3718 metre yüksekliğe sahip, bin yıldır aktif olmayan bir yanardağdır. zaten kanarya adalarının tamamı volkanik hareketler sonucunda oluşmuş takımadalardır. el teide'yi ziyaret etmek isterseniz yanınıza sizi sıcak tutacak giysiler almanızı tavsiye ederim, zira adanın deniz seviyesiyle olan sıcaklık farkı yaklaşık 20 derecedir. tabii ki dağın tamamına araçla tırmanmak mümkün değil bu yüzden teleferik sistemi kurulmuş. ancak teleferiğin sizi götürdüğü yerden kraterin en üst noktasına kadar ulaşmak isterseniz yaklaşık olarak 30 dakika patikayı takip ederek tırmanmanız gerekmekte.

    loro park ise adanın doğal yaşam parkıdır ve bünyesinde birçok hayvanı barındırır. özellikle eğitimli orca ve yunusların gösterilerini izlemek penguenlerin fotoğraflarını çekmek oldukça eğlencelidir.

    özet olarak tenerife dünya üzerinde görülmesi gereken güzel yerlerden biridir.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap