13 entry daha
  • çarpıtmalarla süslü habere dayanılarak ortaya atılan iddia.

    kaynağının iddiası: "6 aralık tarihinde kurt’un vatan’a verdiği beyanda ‘vahşeti sabah gazetelere bakınca anladım’ ifadesi ilginçti."
    gerçek: "6-7 polis üzerime bastı, tekmeledi. başıma cop yedim. o an can havliyle hiç acı hissetmedim. ama vahşetin boyutunu sabah gazetelerde kendimi görünce anladım" (ne kadar makulleşti bir anda değil mi?)

    kaynağın iddiası: ntv haberine ulaşılamıyor.
    gerçek: hayır ulaşılıyor: http://www.ntvmsnbc.com/id/25157478/

    kaynağın iddiası: "vatan’daki ifadesine göre polisten sert müdahale görmüştü. “13 arkadaşım ile karaköy karakol’unun önünde bekletildik, akşam serbest bıraktılar ve vahşeti sabah gazetelerden öğrendim şikâyetçiyim” diyordu."
    gerçek: ışıl kurt'un vatan gazetesi'ndeki ifadesinde "vahşeti sabah gazetelerden öğrendim şikayetçiyim" geçmiyor (kaynağın manipülasyonu konuyu bazı medya odaklarının kışkırttığı yönünde buna göre bir dil ve dezenformasyon var, ki bu durum tayyip erdoğan'ın "medya eleştirisi"nin somutlaşmış hali)

    kaynağın iddiası: "hürriyet de aynı haberi servis etti. hürriyet’in haberinde polisin sert müdahalesini anlatan kurt ‘dizimde çenemde kaburgamda ezikler var, yürüyemiyorum’ diyordu. " (....) hürriyet’te yürüyemeyen kurt’un vatan’da serbest bırakıldıktan sonra aksi yazılmadığı için yürüyerek gittiği tahminler arasında… "
    gerçek: " sırtımdan tutup yere yatırdılar. yerdeyken 5 polis tekmeliyordu” diye anlatan kurt, “çenemde, dizimde ve kaburgamda ezikler oluştu. şu an normal yürüyemiyorum” dedi."

    gelelim adli tıp meselesine:
    kaynağa göre darp izi yok. doktor değilim, ama yaşadığım bir hadisede neredeyse 5 dakika boyunca polisten dayak yemiştim ve kolum tutmaz hale geldi ancak üzerimdeki kalın elbiseler nedeniyle darp izine rastlanmadı. bu konunun uzmanı değilim çok da konuşamam ama bildiğim birşey varsa, bu ülkede eylemciden değil, adli tıp'tan şüphe etmek gerektiği. yaşanan onlarca vaka varken, raporlardan şüphe duymamak ancak üç maymunları oynamaktan ileri gelir. bir örnek vermek gerekirse aklıma ilk metin göktepe'nin 1 metrelik duvardan düşüp öldüğüne inanmazı beklemeleri gelir.

    "haber 7 sorumlu gazetecilik yapıyormuş" vay vay vay arkadaş bu ne ola ki o zaman: (bkz: yanarak ölen yahudilere sevinen dinci)
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap