247 entry daha
  • saçma sapanlığın dehlizlerinde bokumuzda inci aramaya kalkmışız yine. başlık başlık toparlayayım.

    1- roni margulies'i kafamızda patlayan copları, panzerleri, robocopları meşrulaştırdığı, akp yandaşlığı yaparak sözde demokrasi havarisliğine soyunduğu için tırnağım kadar sevmem. üstelik akp'nin öğrencilere, kürtlere, eşcinsellere, antimilitarsitlere vb. ezilenlere karşı devam eden anti-demokratik onlarca yeni saldırısına rağmen, soyunduğu akpsever demokrasi havarisliğinden vazgeçmediği, yani bilinçli olarak anti-demokratik bir söylemi yeniden ürettiği için de kendisine yapılan herhangi bir protestoyu, koşulları akla-mantığa uyuyorsa zerre yargılamam, helal olsun derim. kendisini protesto eden öğrencilerin gerekçesi neymiş;

    "burada barıştan söz edemezsiniz. demokrasi maskesi altında, her fırsatta savunuculuğunu yaptığınız akp'nin demokrasi anlayışını biz gayet iyi biliyoruz. geçen hafta, istanbul'da arkadaşlarımızın yediği dayaktır. arkadaşlarımızın kafasına inen coptur."

    yani gerekçe yeterli mi? sapına kadar yeterli.

    2- roni margulies'in yahudi olduğu üzerinden yapılan saçma-sapan ırkçı göndermeleri kurgulayan akıl, düşünceli değil kötü niyetlidir. roni'ye yapılan yumurtalı saldırı, 2 hafta önce bdp ile çalıştay düzenleyen, gazze'ye giden gemilerdeki eylemcilere "hedef yahudiler olmamalı" diyen ödp'nin öğrenci kolları tarafından, aynı zamanda onlarca anadilde eğitim eylemi yapmış bir kollektifin, hrant dink'i onun katillerini koruyan "süper demokratlara" rağmen her defasında hatırlatan bir çalışma grubunun protestosudur. açık söylüyorum, roni margulies'i kullanarak ödp, x, y, z üzerinden ırkçılık göndermesi yapanlar, kendilerine yapılan bir saldırı tarafından nemalanmak isteyen üçkağıtçı riyakar irrezillerdir. bir insanı yahudi, ermeni, kürt olduğu için eleştirmemek, işçilerin götünden kan alan bir ermeni'yi, israil başbakanı olan bir yahudi'yi, faşist bir rum'u eleştirmememi gerektiriyirosa, siz siyasetten de, sınıf mücadelesinden de, ekonomi-politikten de zerre haberdar değilsiniz demektir. bugün ülkenin faşist yapılanması solcuların birebir yıllarca mücadele ettiği ve bu mücade uğrunda binlerce yoldaşını kaybettiği bir farika iken, sosyalistlere faşist demek, en kaba tabirle şerefsizliktir.

    3- yumurtalı saldırı üzerinden yapılan "ühühüh" bu demokratik değil ağlaklıklarına söyleyebileceğim tek şey, sınıf mücadelesinin ancak ve ancak kavgayla verilebileceğidir. bugün demokrasi diye önümüzü sürülen 4 aylık bir bebek cenini ise, sıçmışım sizin demokrasinize de, adaletinize de, eşitliğinize de. hadi ordan. kafanızı kaldırıp yumurtalı saldırıyı demokratik bulmayanların ya da işine geldiğinde uygun bulanların suretlerine şöyle bir göz gezdirin, bir çoğunun sınıf kavgasından fersah fersah uzaklaşmakta olduğunu göreceksiniz. hayır bu kesinlikle bir tesadüf değil.

    4- roni margulies kim ya? roni kim? roni margulies'e yapılan eylem, haksızdır, et'tir but'turunda değilim, roni margulies bu eylemi hak etti mi? (yumurtalarınıza yazık değil mi?) burhan kuzu'ya yapılan bir eylemin aynı şekilde marguiles'e yapılması orantılı mıdır? (eriğin eniği kendini şeftali çekirdeği sanmadı mı?) şu sorulardan devam edince, insan hakları derneği'nin düzenlediği bir konferansı sabote etme manasına gelecek, zaten ağlamak için yer arayan bir dsip başkanı'na saçma sapan bir argüman yaratacak bir eylemin, haklılığını değil de, yerindeliğini tartışmak durumundayız. evet bu eylem haklıydı, ama yerinde değildi. bu mevzuda ged'in yazmış olduğu entry'i daha da açmama gerek olmadan ekliyorum, aynen katılıyorum: (bkz: #21130108) peki neden böyle bir eleştiri getirilmedi de ödp birden faşist oldu? böyle olması kimlerin işine geldi? akp'ye/onun destekçilerine karşı yapılan bir eylemin kimin yararına olduğunu söylememe gerek var mı?

    her neyse, suyu bulandıranlara selam olsun diyorum kısaca. sizlerin kim olduğunu biz biliyoruz da, sizler bizi tanımamışsınız ona yanıyorum ben. meydanı boş bırakan sizler gibi olsun.

    edit: eylemin akılcı ve mantıklı olmadığını güzelce anlatmış olan ged'in entry'sini referans ekledim. roni margulies'i sevmemek, eleştirmek, protesto etmek bir haktır, ama ihd'nin konferansında yapılan eylem yerinde değildir.
477 entry daha
hesabın var mı? giriş yap