2 entry daha
  • (bkz: devrim sevimay) eseri... mükemmel tasarım...

    <eros, bencil ve baskıcıdır. agape ise eros'un kar$ısına dikiliveren bir iyilik meleği... her a$kta eros'la agape'nin dengesi $arttır. salt agape'nin varlığı ili$kiyi bir karde$liğe dönü$türür ve insanın kendini a$ma nefsini köreltir. tek ba$ına eros da zararlıdır. çünkü o'nun ağır basması demek sevecenliğin, ho$görünün hafife alınması demektir.

    elektra, agape ve eros dengesini yitirmi$ bir kadındır. sevmekle bağı$layamamak arasında sıkı$mı$, ya$amak için öç alma planlarıyla kavrulan bir kadın... ne madam bovary kadar hayalperest ne de anna karenina gibi a$kın pe$inden ölüme kadar gidebilendir.

    mitoloji bize elektra'yı babasının öcünü karde$iyle birlikte almak için gerçek annesi ve a$ığının ölümünü planlayan bir kız olarak anlatır. kalbi ikiye bölünmü$tür. ailesinin yarısını çok sevmekte diğer yarısından ise nefret etmektedir. öcü alınsa da sonunda bu trajediye dayanamaz ölür.

    elinizdeki elektra kadınlar böyle bir kadını "39 ba$ka kadın"ın ortak hikayesi içinde sunmaktadır. kitaptaki kadınların duygu dengesini sarsan travmanın adı, a$k acısıdır.

    adamın kapıyı kapatmasının ardından giderek elektra'la$an kadınlardan sonuncusu "be$inci mevsim"i bulur. bu kadın bilgeliğe attığı büyük ve zorlu adım sonrasında hem herkesten af diler* hem de her $eyi affeder*. otuzdokuzuncu kadın kendi hayatının erbabı olur.

    ya peki 40. kadın?

    kalplerinin sırrına girilememi$ bütün acı çeken "elektra"lar bu kitabın 40. kadınıdır.>

    (bkz: alıntı)
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap