2 entry daha
  • kitapta norolojik bozukluklarin neden oldugu, son derece enteresan, bir o kadar da urkutucu durumlarin ornekleri vardir.

    - spoiler -

    bunlardan biri, uyarici maddeler kullanma aliskanligi olan bir tip ogrencisidir. bir gece ruyasinda kendisini kopek olarak gorur. uyandiginda, inanilmaz bir koku alma duyusuna sahip oldugunu fark eder, daha once farkina varmadigi yuzlerce kokuyu bir anda algilamaya baslamistir, bir odaya girmeden odada olan herkesi kokusundan ayirdedip teker teker sayabilmektedir, farkli ve tuhaf bir dunyada yasamaya baslar. bu garip durum birkac hafta surdukten sonra kendi kendine gecer.

    bir diger ornek, vucudunu algilama yetenegini kaybeden bir kadindir. ciddi bir ameliyat gecirmek uzere hastaneye yatirilir, ameliyattan bir gece once tuhaf bir ruya gorur ve uyandiginda kendisini ruyasindakine benzer bir durumda bulur; felc veya benzer hicbir sorunu olmamasina, organlarinda herhangi bir his kaybi da bulunmamasina ragmen vucudunu hissedememekte, hicbir organini kontrol edememekte, organlarinin koordinasyonunu saglayamamakta ve hicbir organini kendi vucudunun bir parcasi olarak duyumsamamaktadir. kolunu kaldirmak istese nasil yapacagini bilemez, kol bir tarafa kendisi bir tarafa savrulur gider. isin kotusu, kadincagiz hicbir zaman normal haline donemez. brrr, korku filmi gibi!
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap