115 entry daha
  • kuran'ın abese suresini biliyor mu acaba bu lafın sahibi recep akdağ? ben bilmem, zaten hiçbir dinle de alakâm yok. badilerimden biri, kör bir dilenci ile hz. muhammed arasında geçen diyalogu hatırlatınca (#23515620) google'a girip baktım neymiş bu sûre diye.

    diyanet'in sitesinde yazdığına göre hz.muhammed kurmaylarıyla birlikte pek mühim işler konuşurken oradan kör bir adam gelir ve "yâ resûlallah! allah'ın sana öğrettiklerinden bana da öğret" der. muhammed oralı olmaz. kör adam üsteleyince, yüzünü asar, sert bir bakış fırlatır. gerçi adam kördür ve bu hareketi görmez ama yukarıdaki görür ve anında ayetleri mermi gibi yollamaya başlar:

    1. (peygamber), yüzünü ekşitti ve geri döndü.

    2. âmânın kendisine gelmesinden ötürü

    3. belki o temizlenecek,

    4. yahut öğüt alacak da o öğüt ona fayda verecek.

    5. kendini (sana) muhtaç görmeyene gelince,

    6. sen ona yöneliyorsun,

    7. oysa ki onun temizlenip arınmasından sen sorumlu değilsin.

    8. fakat koşarak sana gelen ,

    9. ve (allah'tan) korkarak gelenle ,

    10. sen onunla ilgilenmiyorsun.

    11. hayır! şüphesiz bunlar bir öğüttür,

    12. dileyen ondan (kur'an'dan) öğüt alır,

    .......kaynak: http://www.kuranikerim.com/mdiyanet/abese.htm

    12. ayete kadar kör adama tavır yapan muhammed'e fırça atan allah, sonra kâh kendisinden bahsediyor kâh hurmalardan, üzümlerden zeytinlerden...artık bunların konuyla ne ilgisi varsa 42'ye kadar sıralıyor mülahâzalarını. neyse biz asıl mevzumuza geri dönelim.

    şimdi koskoca allah'ın bakan da olsa recep akdağ'ın kör bir adama kızmasına celallenip sûre, ayet falan göndermesi yakışık almaz. haşâ, ayet gönderemeyeceğinden değil elbet; bilakis böyle bir hareket recep akdağ'ı fazla ciddiye almak olur.

    uzatmayalım yukarıdaki surenin 11 ve 12. ayetlerinde ne diyordu? "şüphesiz bunlar bir öğüttür,
    dileyen ondan (kur'an'dan) öğüt alır" sizce bakan bey bunlardan öğüt alır mı? cevabı ihsan eliaçık versin: "...iktidar kendi din anlayışını dayatacak kadar dine inanan birileri değil. bu çok tuhaf. dışarıdan ‘dinci iktidar’ deniyor ama alakası yok. adamların bir şeye inancı kalmamış ki, neyi dayatacak. bir şeye inanması lazım ki dayatsın. ben bunların inançlarını kaybettiklerine inanıyorum." #23506796
169 entry daha
hesabın var mı? giriş yap