4 entry daha
  • fethiye'den arabayla gitmek taş çatlasa 30 dakikanızı alır. saklıkent yolu üzerinde giderken çok eski ve küçücük bir tabela üzerinde yazan "tlos" yazısını görebilirseniz bu sessiz ve sakin açık hava müzesiyle tanışabilirsiniz.

    tabii ki kayıtlarda adı açık hava müzesi değil! fakat olay şu... hani dead poets society'de robin williams öğrencilerine okulun eski öğrencilerinin fotoğraflarını gösterir ve "dinleyin" der. işte tlos'u uzaktan görmeye başladığınızda yokuşta bir ara arabanızı durdurup inin aşağı ve tam karşınızda kalan kaya mezarlarına bakıp dinleyin etrafı! bir müze gibi... sessizce, sadece izleyin ve dinleyin. o an bastığınız toprağı eşeleyen eski ayak seslerini, tiyatrodan gelen insan seslerini, mezarlardan gelen ağıt seslerini duyarsınız işte o zaman!(duyamıyorsunuz, arabaya binip geri dönün zaten, sizden bir şey olmaz!)

    bu ritüelden sonra yukarı çıktığınızda rahatlıkla her santimini gezebileceğiniz şehir karşınızda duruyor olacak. gördüğüm antik şehirler arasında, sıcaklık ve arazi koşulları açısından en rahatça gezilebileni tlos'tur diyebilirim. gerçekten keyfini çıkarmaya bakın!
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap