4 entry daha
  • terör olaylarından dolayı senelerce gidilememiş olan köy.

    severim köyü, doğasını, gitmek isterim. insanı da değişiktir, eğlencelidir, öyle klasik köylü değiller.

    fakat gel gör ki, terör olayları yüzünden 8 sene gidemedi köylüleri memleketine. çünkü köyün aşağısı jandarma, yukarısı teröristler; terörist gelsin gelmesin, köy her gece taranıyor. insanlar yatakların altında uyuyor. camlarda tahta perdeler. kurşun sesi altında uyku. ışık yakmaya görsünler hele, anında cama ateş. bunu yaşayan zavallılar köylüler. köyde kalan üç beş yaşlı adam da bu işkenceyi görüyor yani. istanbuldaki köylüler köylerini özlüyor, ölüm korkusundan gidemiyor.

    hadi burada tüm idealistliğimi bıraktım, olayların iki tarafı için de haklı haksız demiyorum, çünkü köylünün gözünden bakıyorum: adamcağızların suçu ne? neden evleri taranıyor? gitmek zorunda kalıyorlar? gidemeyenler yatakların altında yatıyor, sabah kurşun temizliyor..

    10 sene öncesine kadar, hala evlerde hala kurşun izleri vardı. o dönem orda olan çocuklardan, yaşadıkları tramvadan dolayı köyden nefret eden var.

    şu anda toparlanmış durumda, pek bir şey yok, en azından öyle görmeye çalışıyoruz; fakat, ne olursa olsun, köylüler mağdur edilmemeli. ateş altında ışık açmaya korkarak uyumaya çalışmamalı. köyüne aşık, bırakmak istemeyen köylülere bunlar yapılmamalıydı.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap