5 entry daha
  • burada esas dikkat edilmesi gereken sey soz konusu fransizlarin ingilizce konusamiyor olmalari degil bildikleri halde ingilizce konusmuyor olmalaridir (evet gerizekali fransizlarin hemen hicbiri ingilizce zaten bilmiyordur, cunku 2. dil bilmez cogu gerizekali; ama konumuz o degil).. bu onlari gerizekali yapmaz ama tabi, dallama diye devam edelim o yuzden (yuzyillardir suregeldigi uzre).. simdi atalar demis ne ekersen onu bicersin diye (tum dunyada oyle).. sahsen turkiye'ye gelmis bi fransiz eger ingilizce de biliyorsa ve bi derdi olursa anlatirim ingilizce ne gerekiyorsa.. ayni sekilde fransa'ya olur da birgun gidersem tabi ki ayni sekilde muamele gormeyi beklerim, gecirecegim 3 gunu fransizca ogrenmeye harcamak istemem, sanmam.. ingilizceyi bildigi halde konusmayan adamin yaninda da 2 saniyeden fazla durmam..

    simdi merak ettigim fransizlarin bu tutumunu takdir eden, super adamlar valla diyenler, sayet turkiye'de ayni kosullarda bi fransizla karsilasirlarsa "abicim siz super bi milletsiniz, cok takdir ediyorum huyunuzu, anliyorsun beni de mi, ne istemistin, hadi konus" mu diyecekler? bunun adina milliyetcilik denmiyor yani, sozluge bakiniz milliyetcilikte 'dallamalik' yazmiyor.. (ataturk ornegi cok farkli bi durum, deyinmeye bile gerek yok devlet adamlarinin uluslararasi iliskilerine)

    (sahsen bu dedigim hersey farazi teorik seyler olup, fransizlarla munasebetlerimde hep beraber ingilizce konusmusuzdur, dallama izlenimi vermemislerdir..)
99 entry daha
hesabın var mı? giriş yap