aynı isimde "mısır (ülke)" başlığı da var
55 entry daha
  • pek çok türü bulunan, dayanılmaz lezzet.

    bardakta mısır; parmesan peynirli ve tereyağlı çok güzel oluyor. bazıları ketçap ve mayonezyle yiyorlar ki onlara buradan sadece selam ediyorum. o nasıl bir tat acaba? acı soslu sevenler var, onlara saygı duyuyorum. bazı acı soslar ayrı bir lezzet katarken bazıları bir şeye yaramıyor, ben her defasında bak sana şimdi harika bir karışım yapacağım diyen mısırcıların oyununa geliyorum. her defasında da keşke sadece tereyağlı alsaymışım diye iç geçiriyorum. sarımsaklı olanı da harika oluyor ama dışarıda olduğunuzdan pek tercih sebebi değil. ayrıca bazı yerlerde paket uygulaması mevcut(kadıköy-şifahane) öyle yerlerden bol sarımsaklı alıp evde film izlerken yiyebilirsiniz.

    süt mısır; bunu da seviyorum ama yoklukta yeniyor. ilk tercih sebebim olmadı hiç bir zaman. gerçi bazılarının içinden gerçekten süt tadını alabiliyorsunuz ama yazlık yerler olmadığı sürece pek de tercih edilmemesi mide sağlığınız açısından daha uygun gibi. zira o suyun içinde 2-3 gün bile bekleyebiliyorlar.

    közde mısır; bunun lezzeti hepsinden başka gelir bana hep. yerken dişlerinizin arasında siyah köz birikintileri bırakması muhtemel olduğundan akabinde dişlerinizi fırçalamanız gerekir. yalnız gerçek közde olanların tadı, ocak közde olanlara nazaran hemen fark edilir. ne yazık ki piknik ya da terasta mangal durumları hariç sokak satıcılarından almanız mümkün değil. bazıları var ki, daha önceden közledikleri mısırı ısıtmak suretiyle satıyorlar. bunu anlamanız oldukça basit, çok sert olurlar uzak durunuz.

    soslu mısır; bilumum kuruyemiş satan yerlerden alabilirsiniz. her yerinki aynı olmamakla birlikte ne çok sert ne de çok yumuşak olmaması gerekir. lezzetini veren yoğun sosu sivilcelere neden olmaktadır.

    patlamış mısır; evde, sinemada, sokakta ve hatta artık marketlerde... en kolay ulaşılabilen mısır türüdür. makinesi olmasa dahi yapımı oldukça basittir. tercihler değişkenlik göstermekle birlikte sağlıksız(bol yağlı ve tuzlu) olanları daha bir lezzetlidir.
110 entry daha
hesabın var mı? giriş yap