1 entry daha
  • göreve giderken komutanının "ne bok olursan olsun teslim olmayın, intihar etmeyin" emrine riayet ederek 29 yıl ormanda gerilla yaşamı sürmüş manyak japon.
    bulundukları ada ittifak kuvvetleri tarafından işgal edilince 4 kişilik hücreler halinde dağlara, ormanlara çekilmişler. hindistan cevizi falan yiyerek başlayan sempatik hayatları açlıktan köylülerin hayvanlarına saldırmaya, sonrasında da inceden kafayı yiyip köylüleri casus sanıp öldürmeye dönüşünce biraz çirkinleşmiştir sanırım.
    ilk yıllarda sürekli "savaş bitti" şeklinde bildiriler uçakla atılmış ama bu ruh hastası gerilla hücresi inanmamış. resimli gazeteler atılmış ama onu da yememişler. varsa yoksa görevleri.
    1949'da ekipteki erlerden birisi bu manyakların yanından kaçarak "teslim olur". diğer er 1954'te "çatışma" sırasında ölür. başbaşa kalan bu manyak teğmen ve onbaşıdan düşük rütbeli olanı 1972'de çatışmada ölür. japonya tarafından öldü sanılan bu onbaşının cesedi ile "kalanlar" için kurtarma çalışmaları başlar ama yok. yaşlı teğmen iyi saklanmaktadır.
    1974 yılında bir öğrenci çıktığı gezide bulur onoda'yı. ancak onoda elbette "savaş bitti" yalanlarına inanmak istemez. ancak komutanı gelip söylerse kabul edecektir. hırs yapan öğrenci gider o komutanı bulur getirir. o da savaşın bittiğini falan söyler. mutlu şekilde japonya'ya dönerler.

    http://en.wikipedia.org/wiki/hiroo_onoda
28 entry daha
hesabın var mı? giriş yap