11 entry daha
  • asteğmenliğimin tazeliğinde şerefini ziktiminin karakol komutanı üsteğmenin emriyle ciddi ciddi günler boyunca askerlere verdiğim eğitimdir.

    her gün ayrı bir konu işlenip ertesi gün rastgele soru sorularak bilemeyenleri rencide ederek dinlemelerini sağlıyordum.

    hatırladığım birkaç konu şöyle;
    askerden kaçmanın cezası (ilgili kanun vs. vs.)
    emre itaatsizlik ve emre itaatsizlikte ısrar (kanunu cezası vs.)
    kavga etmenin, asta veya üste şiddet eyleminde bulunmanın cezası
    hudutta dikkat edilmesi gerekenler
    hudut tekmili, uzun künye, kısa künye
    mayın eyp eğitimi
    ve tabii ki cinsellik eğitimi

    zaman ilerleyip biraz kaşarlanınca yaptığım işin ne kadar saçma olduğunu anlayıp komutanın zoruyla gittiğim komutanlık saatlerinde askerlerle muhabbet edip dertlerini dinlerdim.

    13 14 ay boyunca çarşısı olmadan, medeniyet görmeden, düzgün yemek yiyemeden, yeri geldiğinde 1 2 ay yıkanamadan, evden kargoyla yollanan paketten çıkan 3 5 fındık, fıstık, şeker, çikolata o an dünya üzerindeki en büyük mutluluk iken bu mutluluk bile çok görülüp üst komutanlığın emriyle kargoyla yiyecek gelmeyecek şeklinde yasaklanan. bir mp3 playerı olup müzik dinlemesi dahi yasak olan, benim gibi kıyak komutanları olmasa askerliğinden hatıra kalacak tek bir fotoğraf bile evine götüremeden "vatani görev" yapan o mükemmel askerleri bir tek düşünen bir tek değer veren ben olduğumu farkettim.

    o vakitten sonra her komutanlık saatinde hep birlikte dertleşir, düzene, sisteme ve bu sistemi harfi harfine bize uygulatmaya çalışan karakoldaki diğer rütbelilere küfrederek içimizi boşaltırdık.

    üstlerimden çok çektim askerlerle fazla yakın olma dediler, önünü alamadılar. tavır koydular, yokuş oldular. terhisime 10 gün kala izne yolladılar. izin dönüşü kardan yollar kapanmıştı, konvoylar teker teker iptal oluyordu zaten terhisime 5 6 gün kalmış karakola çıkamadan alayda askerliğimi bitiririm diyordum, beni karakola çıkartmak için skorski ayarladılar.

    sonuç; türkiyenin neredeyse her şehrinden komutanım her zaman bekleriz gelin misafirimiz olun diyen güpgüzel insanlarla kaynaştım. her aklıma gelişinde de anasına selam çaktığım 3 5 rütbeli tanıdım.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap