42 entry daha
  • üniversiteden mezun olduğum seneydi. bağcılar gibi kürt nüfusunun daha çok olduğu bir ilçenin meslek lisesinde ücretli öğretmenlik yaptım.
    ilk girdiğim derste ilk şokumu yaşadım. kürt öğrencilerden biri dersin ortasında kalkıp tüm sınıftan para toplamaya başladı. adam resmen güzellikle
    haraç topluyordu. millet de hiçbir muhalefet göstermeden veriyordu günlük haracını. hemen müdahale ettim. gözümü korkutmaya çalıştı uyanık. kendinden dişli olduğumu görünce kuzu kuzu topladığı paraları geri verip oturdu.
    hemen bölüm şefine bildirdim olayı. meğer bunlar çeteymiş. geçen sene kürtler çete kurup bu haraç toplama olayını tüm okul çapında yapıyorlarmış.
    haraç vermek istemeyen bir çocuğu hastanelik ettikten sonra çete reisini başka bir okula yollamışlar sadece. diğerlerine de tahmin edeceğiniz gibi
    herhangi bir ceza vermemişler. peki neden disiplin yönetmeliğini uygulamadınız dedim ve bana hala unutamadığım cevabı verdi. "ama o arkadaşları kazanmamız lazım hocam. şimdi onları okuldan atarsak dışarda daha zararlı hale gelecekler belki dağa çıkacaklar."

    seneler sonra askere gittim. tahmin ettiğim gibi doğuya ve doğunun da en boktan yerine yaptım askerliğimi. jandarma olduğumuzdan köylerdeki sorunlarla
    biz ilgileniyorduk. birgün ilçenin elektrik idaresinden bir talep geldi. kaçak elektrik kullananları tespit etmişler ve bizden sadece bunları uyarmamızı istediler.
    yani sadece köye gidip kaçak kullanmaya devam ederlerse cezai işlemler uygulanacağını söyleyecektik. daha fazlası değil. koskoca jandarma buna cesaret edemedi. evet. gidip üçbeş köylüyü uyaramadı.

    yaşadığım bu iki olaydan sonra devletin doğuya ve kürtlere bakışını anladım. suçu türk işlediğinde en ağır cezaları ver. hatta faturalara kayıp kaçak bedeli ekle ve kürtten alamadığın parayı al. öğrenciyse en ağır cezaları ver sicilini bozup hayatını yak. aynı suçu kürt işlediğinde her türlü töleransı göster. aman bize faşist
    diyecekler diye en önemli görevin olan adaleti sağlamaktan vazgeç.
194 entry daha
hesabın var mı? giriş yap